Vágólapra másolva!
Hónapok óta napirenden volt a téma: amennyiben a Démász-Szeged Vizisport Egyesület nem törleszti adósságát, a klub olimpiai bajnoka, Storcz Botond távozik a Tisza partjáról. A válás március elején következett be: a kajakos négy év után ismét a fővárosban folytatja pályafutását.

2001 tavaszán nagy meglepetést keltett, hogy a sydneyi olimpia hőse Storcz Botond, aki huszonnégy év után nyert olimpiai bajnokságot az MTK-nak, elhagyta a fővárosi klubot, s a Démász-Szeged Vizisport Egyesülethez szerződött.

Négy évig tartott a vidéki élet, a sportoló szerződése ugyanis december 31-én lejárt, s a klub havi szinten a 2004-es fizetés kétharmadát ajánlotta fel. "Ezt az olimpiai bajnok négyes egyik tagja sem fogadná el, így én sem" - mondta Storcz év elején.

A háromszoros olimpiai bajnok aztán két hónapos huzavona után döntött. "Egyelőre nagy valószínűséggel két évre írok alá a Honvédhoz, mert ez még belátható időintervallum mindkét fél számára. Ha jól kajakozok, úgyis meghosszabbítják a szerződésemet. A megegyezés részleteit azonban még nem finomítottuk - nyilatkozta a Délmagyarországnak Storcz.