Vágólapra másolva!
A linaresi szuperverseny tizedik fordulójában Lékó Péter sötéttel remizett Viswanathan Ananddal. A szicíliai védelem Szvesnyikov változatában nagymesterünk pontos játékkal gyorsan kiegyenlítette az esélyeit, Anand maga kínálta a 24. lépésben a békekötést. Garri Kaszparov világossal fokozatosan játszotta túl a mezőny legfiatalabb résztvevőjét, a 23 éves Francisco Vallejo Ponst. Az orosz világranglista-vezető az újabb győzelemmel növelte előnyét. Michal Adams gyalogelőnyét nem tudta érvényesíteni, Rusztam Kaszimdzsanov megmenekült a vereségtől. Vasárnap Lékó világossal Veszelin Topalovval mérkőzik meg, Kaszparov pedig pihenőnaphoz jut.

Wijk aan Zee-ben, a januári szuperverseny második fordulójában Lékó Péter sötéttel szenzációs győzelmet ért el Viswanathan Anand ellen. A nagymesterek akkor is a szicíliai védelem Szvesnyikov változatában csatáztak, és az indiai exvilágbajnok túlértékelte esélyeit, és ezt Péter remekül kihasználta. Linaresben Anand óvatosabb volt, más folytatással rukkolt ki, de Lékónak erre is előkészített változata. A korai vezércsere után sikerrel befejezte a fejlődést, a világos futópár ereje nem bontakozhatott ki az a3-on tétlenül álldogáló huszár miatt. Lékónak ez már a kilencedik remije, Anandnak pedig a hetedik.

A torna kilencedik fordulójában Garri Kaszparov látványos, kombinációs motívumokkal tarkított partiban győzte le Rusztam Kaszimdzsanovot. Az orosz exvilágbajnok igazán univerzális sakkozó, ezúttal világossal 1.d4-et húzott, majd a szláv védelmet választó Francisco Vallejo Pons ellen pozíciós stílusban kezelte az állást. A sorozatos cserék sem könnyítettek a spanyol nagymester helyzetét, időzavara csak tetézte a bajokat. A végjátékban világos futója nagyhatalom volt, Garri gyalogot nyert, vezérvégjátékban anyagi előnyét érvényesítette. Kaszparovnak ez már a negyedik nyerése, a gyengébbekkel szemben jóval magabiztosabb, mint riválisai. Nyugodtan pihenhet holnapi szabadnapján.

Az angol Michael Adams másodszor is remizett Rusztam Kaszimdzsanovval. Micky látszólag nagyon közel állt második győzelmének megszerzéséhez, a spanyol megnyitású partiban túljátszotta az üzbég FIDE világbajnokot, gyalogot is nyert, de a végjátékban azt nem tudta érvényesíteni.