Vágólapra másolva!
Bő egy héttel a hamburgi címmérkőzés után - melyen megvédte WBO profi félnehézsúlyú bokszvilágbajnoki övét - Erdei Zsolt és a Praktiker barkácsáruház-lánc közös sajtótájékoztatót tartott. A szerződés ünnepélyes aláírásán kívül - a jelenlegi legjobb magyar profibokszoló egy évre lett a cég "arca" a népszerű színész, Reviczky Gábor mellett - természetesen az érdeklődő újságírók kérdéseit is állta Madár, akinek arcáról időközben eltűntek a Hugo Hernán Garay elleni szigorú hamburgi csata nyomai.

"Garay stílusa nem fekszik nekem, ezt be kell ismernem, ugyanakkor azt is szeretném leszögezni, hogy minél jobban távolodunk időben a hamburgi Color Line Arenában rendezett összecsapástól, annál biztosabban állítom: megnyertem az összecsapást" - szögezte le Erdei Zsolt.

Fritz Sdunek tanítványa bevallotta, rosszul esett neki az a - több helyről érkező - bírálatözön, amit ő támadássorozatként élt meg, s melynek lényege az volt: valójában nem is Madár nyerte a mérkőzést, hanem a 24 éves argentin ökölvívó.

"Az RTL Klub helyében megválogatnám a szakkommentátorokat. Mégiscsak furcsa, hogy ellenem hangolják a közvéleményt, mert azt nem lehet tagadni, hogy annak, amit ők mondanak, közvélemény-formáló hatása van. Hű, ez egy kicsit erős volt, de sebaj, most kemény leszek!" - mosolyodott el Madár, talán egy picit megrettenve önnön merészségétől.

Erdei tárgyilagosan fogalmazott: elfogadja, hogy sokan Garayt látták jobbnak. Aki a lendületet, a több ütést díjazza, annak az argentin tetszett, ám aki a célba talált ütések számát is regisztrálta, annak a magyar öklözőt kellett győztesnek látnia.

"Garay igazi ösztönlény, megy előre, semmi sem tudja megállítani, én viszont jóval pontosabban bokszolok. Az első meccs tapasztalatai alapján volt időm és módom felkészülni ellene, és azt hiszem, meg is találtam a megfelelő harcmodort. Ettől függetlenül, ha rajtam múlik, többé nem szeretnék vele verekedni" - szögezte le honfitársunk.

Erdei érintette a Tiozzo-Michalczewski összecsapást is: "Eleinte azt hittem, Dariusz csak viccel. Aztán a harmadik menettől kezdve be kellett látnom, csak ennyire képes, nem többre. Sajnos, megöregedett, s fizikailag hiába készült fel hibátlanul, ha a reakció- és ütésgyorsasága már a múlté. Nagyon sajnáltam, mindig fájdalmas, ha egy nagy ökölvívó nem érzi meg, mikor kell visszavonulnia. Persze azért a hárommillió euróért talán én is szorítóba léptem volna...."

A jövőről még nem szolgálhatott konkrétumokkal Erdei: "Most egy hónapot pihenek, lehet, hogy jövő héten kimegyünk kedvesemmel, Arabellával Las Vegasba. A felkészülést csak április elején kezdem meg, akkor utazom vissza Hamburgba, de ellenfél még nincs, és egy darabig nem is lesz. Május előtt semmiképp sem lépek szorítóba, de valószínűbb, hogy csak júniusban verekszem legközelebb. Sokan már pedzegették egy esetleges, Fabrice Tiozzo elleni címegyesítő mérkőzés lehetőségét, én ilyesmiről még nem tudok."

Erdei még elárulta, hogy neki is gondot okoznak a mérkőzések utolsó menetei. "Valahogy előre érzem, hogy el fogok fáradni, pedig annál jobban már nem lehet felkészülni, ahogy én teszem. Lélektani problémáról lehet szó, ezért is határoztam el, hogy átbeszéljük a kérdést pszichológusommal, dr. Fischer Miklóssal."

Ha a "terápia" sikeres lesz, akkor most már tényleg jöhet bárki, ugyanis Garaynál szívósabb, kellemetlenebb bokszoló egyszerűen nem létezik a világon.

Ch. Gáll András