Vágólapra másolva!
A korábbi bizonytalanságok után biztossá vált, hogy Bognár László, az IBC (Nemzetközi Boksztanács) könnyűsúlyú világbajnoka a bolgár Kirkor Kirkorov ellen szerezheti meg az IBU (Nemzetközi Bokszunió) világbajnoki trónját a nemrég alakult magyar klub, az Action-Promotion első, jövő vasárnapi szolnoki profi gáláján.

"Nem foglalkozom a sok gonddal, ami kialakult Kirkorov fellépése körül. Egy célom van, szülővárosomban meggyőző bunyóval legyőzni őt és besöpörni még egy világszervezet bajnoki címét" - mondta Bognár.

A mérkőzés körüli probléma korábban abból adódott, hogy a bolgár szövetség arról tájékoztatta többek között az IBU-t, hogy az amatőrként világ- és Európa-bajnok bokszoló egészségi állapotáért nem vállal felelősséget. Indoklásként azt közölte, a 36 éves Kirkorov tavaly márciusi CT-vizsgálata során - melyet a WBA (Boksz Világszövetség) ellenőre javasolt a Nagy Jánossal szembeni vesztes mérkőzése után - elváltozást mutattak ki. Idén januárban ugyan - orvosi engedély nélkül - egyszer már ringbe lépett Algériában, de technikai KO-vereséget szenvedett, így vélelmezhető, hogy nem javult az állapota.

Bognár menedzsere, ifj. Perutek János ezt követően felvette a kapcsolatot a bolgár öklöző stábjával, ahonnan megnyugtató választ kapott kérdéseire. A gála programjába még egy címmérkőzés került be: Belinszky Krisztina a román Insperger Gabriellával csap össze a WIBU kislégsúlyú övéért a Tiszaligeti Sportcsarnokban.