Vágólapra másolva!
A Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) azt szeretné, ha Nagy János, a Nemzetközi Boksztanács (IBC) bajnoka a korábbi világbajnok mexikói Manuel Medinával mérkőzne meg a szervezet hivatalos nagypehelysúlyú kihívói státusáért.

A profibox.hu információi szerint a magyar öklöző menedzsere, Rácz Félix az IBF levelében meghatározott háromnapos gondolkodási idő után védencével egyetértésben úgy döntött, amennyiben a találkozó időpontja megfelelő lesz, állnak az összecsapás elé. Rácz jelezte: szeretné, ha Magyarországon rendeznék a meccset.

A múlt hónapban kisebb sérülést szenvedett Csonttörő lehetséges mexikói ellenfelének stábja még nem válaszolt a megkeresésre. Medina személyében egy igazi nagyágyú lehetne Nagy János ellenfele, hiszen a 33 éves bokszoló az IBF és a Boksz Világtanács (WBC) világbajnoki övét is birtokolta korábban. A profi karrierjét 14 évesen kezdő bunyós eddig 78 találkozót vívott, s ezek közül 64-et nyert meg.

Mérkőzésük győztesét illetné meg a jog, hogy kihívja az IBF jelenlegi királyát, a vb-övet február 23-án megszerző ausztrál Robbie Pedent.