Vágólapra másolva!
Régi álmát valóra váltva hamarosan megismerkedik a bobozás rejtelmeivel Birgit Fischer, a németek nyolcszoros olimpiai bajnok kajakosa.

A 27-szeres világbajnok klasszis jelenleg az Egyesült Államokban, Los Angelesben edzőtáborozik, de a tervek szerint hazatérése után - egy majdani tesztelés reményében - felveszi a kapcsolatot a téli sportág szövetségi kapitányával, Wolfgang Hoppéval. A 43 éves Fischer elárulta: azt sem zárja ki, hogy - amennyiben sikerül bekerülnie a csapatba - jövőre részt vesz a torinói téli olimpián.

"Kívánom neki, hogy valóra válthassa az elképzeléseit, bár úgy gondolom, ez nem lesz egyszerű. A bátorságon kívül még nagyon sok minden kell ahhoz, hogy valaki ebben a sportágban a világ élvonalába kerülhessen" - kommentálta a hírt Hoppe, aki maga is ötkarikás bajnok, az 1984-es szarajevói téli játékokon két aranyérmet is szerzett.

A kajakosok és kenusok között nem Fischer az első, aki a hullámok hátáról a jégcsatornába vágyik: például a 2000-ben C-2 500 m-en olimpiai bajnok Pulai Imre is hasonló sportágváltáson gondolkodik.