Vágólapra másolva!
A moszkvai műkorcsolya-világbajnokságon jégtáncban a Hoffmann Nóra, Elek Attila az original program után egy hellyel hátrébb csúszott, jelenleg 16., de így is olimpiai kvótát érő helyen van.

A vb első aranyérmét a szerda este befejeződött páros versenyben az orosz Totmjanyina, Marinyin duó nyerte, megvédve ezáltal a tavalyi dortmundi világbajnokságon kivívott elsőségét.

Amint az eredményhirdetés után Totmjanyina elmondta, az előzetesen legnagyobb ellenfélnek számító, kétszeres világbajnok kínai Sen, Csao páros kűr előtti visszalépése (ami Csao Achilles-ín-sérülése miatt következett be) még nagyobb lelki terhet rótt rájuk.

"Itt Moszkvában a nézők elvárták tőlünk, hogy nyerjünk. Nagyon ideges voltam, s azt hiszem, hogy a pályafutásom során ez volt az eddigi legnehezebb versenyem" - jegyezte meg Totmjanyina.

Csütörtökön a keddi kötelező program után az originalban is a címvédő orosz Navka, Kosztomarov kettős nyújtotta a legjobb podukciót, s így tovább növelte előnyét az amerikai Belbin, Agosto duó előtt.

A Hoffmann Nóra, Elek Attila kettős a kötelező programban elért 15. helye után ezúttal csak a 17. helyet szerezte meg, s a 16. helyen áll a harminc egységet felvonultató mezőnyben. Az első tizenkilenc helyezett olimpiai kvótát szerez, s erre a kétszeres junior vb-ezüstérmes magyar kettősnek jó esélye van. Hoffmannék előnye a huszadik párral szemben jelentős, több mint öt pont. A verseny a pénteki szabadkorcsolyázással zárul.

Eredmények:
jégtánc, állás az original program után:
1. Navka, Kosztomarov (orosz) 114,64
2. Belbin, Agosto (amerikai) 109,72
3. Grusina, Goncsarov (ukrán) 104,47
4. Denkova, Sztavijszki (bolgár) 103,60
5. Delobel, Schoenfelder (francia) 100,76
6. Chait, Sakhnovski (izraeli) 100,32
...16. Hoffmann Nóra, Elek Attila 75,51.

[origo]