Társoldalunk:

Csonttörő nem tudott megegyezni Medinával

2005.04.06. 15:34

Nem tudtak megállapodni egymással a Nagy Jánost és a mexikói Manuel Medinát képviselő irodák, így a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF) pályázat útján dönt arról, hol kerülhet sor a két nagypehelysúlyú ökölvívó mérkőzésére a szervezet hivatalos kihívói státusáért.

A szervezet április 12-ére New Jerseybe írta ki a versenytárgyalást, amelyen a Felix Promotiont valószínűleg a német Universum Box Promotion képviseli majd. A döntésre ezt követően legfeljebb három napot kell várni, a határozat után pedig 90 napon belül "tető alá kell hozni" a meccset. 

A Nemzetközi Boksztanács (IBC) magyar világbajnoka így legközelebb biztosan nem Medina ellen lép a kötelek közé, hanem az etióp Samuel Kebedével méri össze tudását címmérkőzésen, május 7-én Pakson, klubja következő gáláján.

Nagy János eredetileg márciusban mérkőzött volna az afrikai öklözővel, ám erre a találkozóra "Csonttörő" februári kézsérülése miatt nem kerülhetett sor.

Kebede kifejezetten kemény ellenfélnek ígérkezik, hiszen mérlegét mindössze egy vereség csúfítja, amelyet Scott Harrisontól szenvedett el a Boksz Világszervezet (WBO) pehelysúlyú vb-címmérkőzésén.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK