Vágólapra másolva!
Két kiemelkedő teljesítményt hozott az ifjúsági korú úszók egri országos bajnokságának első napja: Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsanna is 400 m vegyesen ért el olyan időeredményt, amely mindkettejüket a világranglista élbolyába repíti.

A bécsi rövidpályás Európa-bajnokságon decemberben bravúros versenyzéssel bronzérmes bajai Hosszú 4:42.73 perc alatt tudta le az egri Bárány uszoda 50-es medencéjében a távot, s tőle éppen hogy lemaradva, 4:42.97-es produkcióval másodikként ért célba a korosztályos kontinensbajnok pécsi Jakabos.

Kiss László szövetségi kapitány az idén július közepén Budapesten rendezendő ifi Eb szempontjából is ragyogónak, egyszersmind több mint biztatónak minősítette az egyformán 1989-es születésű versenyzők alakítását.

Ráadásul idejük alig gyengébb Risztov Évának az április 2-án, a Budapest-bajnokságon úszott 4:42.35 percénél, amivel a Kőbánya SC kitűnősége az idei világranglista második helyére lépett elő.

A két tinédzsernek az egri ob-n nyújtott teljesítménye ennél fogva nem csupán saját korosztályában, hanem még a felnőttek világlajstromán is "dobogógyanús" pozíciót ígér.