Vágólapra másolva!
Először bokszolt életében úgy Vlagyimir Klicsko, hogy bátyja, Vitalij nem volt ott a ringsarokban. Mindez azonban nem zavarta a 29 éves ukrán nehézsúlyú világbajnokot abban, hogy a dortmundi Westfalenhalléban rendezett gálán a negyedik menetben, 2 perc 51 másodperc elteltével technikai KO-val verje az óriási csalódást keltő kubai Eliseo Castillót.

A fiatalabb Klicskónak égető szüksége volt a győzelemre azok után, hogy megsemmisítő vereségeket szenvedett - előbb 2003-ban a dél-afrikai Corrie Sanderstől, majd tavaly az amerikai Lamon Brewstertől. Egy újabb kudarc alighanem pályafutása végét jelentette volna.

Ez a veszély azonban nem fenyegette Klicskót. A hangzatos nyilatkozatokkal "melegítő" kubai jóformán meg sem tudta ütni a remek balegyenesekkel operáló ukránt, aki a negyedik menetre felőrölte a 98 kilóval mérlegelő Castillo ellenállását - Klicsko 103 kilót nyomott. A befejező ütés egy kalapácsszerű jobb egyenes volt.

"Visszatértem!" - nyilatkozta boldogan a győztes. "Készen állok arra, hogy kihívjam Chrys Byrdöt az IBF világbajnoki övéért." Sven Ottke, a németek középsúlyú exvilágbajnoka így értékelte az ukrán ellenfelét: "Castillo még szpárringpartnernek is gyenge volt."

Castillo eddigi 19 profi meccsén még nem talált legyőzőre, most viszont bebizonyosodott, hogy méltatlan a komoly ellenfelekre. Vlagyimir Klicsko mérlege 44/3-ra javult, 0 döntetlen mellett.

Vitalij Klicsko egyébként Las Vegasban lábadozik gerincoperációja után, ezért nem tudott ott lenni öccse meccsén, ám a mérkőzés után televízión keresztül gratulált Vlagyimirnak.

Ch. Gáll András