Vágólapra másolva!
Új edző irányítása mellett készül fel a május 23-án kezdődő francia nyílt teniszbajnokságra Gustavo Kuerten, a Roland Garros háromszoros győztese. Első főszponzorának támogatásával koncentrál a következő megméretésekre - köztük a Roland Garrosra - Szávay Ágnes, a magyar teniszsport egyik legnagyobb ígérete.

A 28 éves brazil Kuerten márciusban szakított eddigi trénerével, a munkáját 15 évig felügyelő Larri Passosszal, s most - csak a párizsi viadalig - az argentin Hernán Gumyt alkalmazta. A 33 éves szakember 2001-ig maga is állandó résztvevője volt az ATP-versenyeknek. Kuerten 1997-ben, 2000-ben és 2001-ben bizonyult a legjobbnak a francia főváros salakpályás Grand Slam-tornáján.

Első főszponzorának támogatásával készül a következő megméretésekre - köztük a Roland Garrosra - Szávay Ágnes, a magyar teniszsport egyik legnagyobb ígérete. A januári Australian Open juniorversenyében egyesben és párosban is döntős, 16 éves játékos csütörtökön sajtótájékoztató keretében írt alá három évre szóló megállapodást a Kész Kft. építőipari vállalattal. A cég korábban Lékó Péter sakknagymester felkészülését is segítette, jelenleg pedig többek között az olimpiai ezüstérmes úszót, Gyurta Dánielt patronálja.

"Köszönöm a bizalmat, és igyekszem a melbourne-i két második hely után két trófeával hazatérni Párizsból. Ott egyelőre ugyancsak a juniorok között indulok, de ha jól szerepelek az addig hátralévő prágai, illetve isztambuli tornán, akkor akár a felnőttek között is részt vehetek majd a wimbledoni selejtezőben" - mondta a kiskunhalasi születésű tehetség, aki jelenleg 271. a világranglistán.

Szávay párosban éppen azzal a fehérorosz Viktoria Azarenkával az oldalán játszik majd a Roland Garros május 29-én kezdődő korosztályos viadalán, akitől egyesben és párosban is kikapott az ausztráliai fináléban. Simon János, a fiatal teniszező menedzsere hozzátette: pártfogoltja a júliusi, budapesti WTA-tornán csak akkor indul, ha szabadkártyát kap a szervezőktől, az idei célja pedig az, hogy az év végére bekerüljön a WTA-rangsor első 150 játékosa közé.

Elképzelhető, hogy csak augusztusban tér vissza a teniszpályára Jennifer Capriati, a női világranglista korábbi éllovasa. A 29 éves amerikai játékos januárban vállműtéten esett át, és tavaly november óta egyetlen versenyen sem indult. Ahogy ügynöke, Gavin Forbes elmondta: Capriati biztosan nem indul a május 23-án rajtoló francia nyílt bajnokságon, a június 20-án kezdődő wimbledoni Grand Slam-tornával kapcsolatban ugyanakkor még nem döntött.