Vágólapra másolva!
Rafael Nadal sikerével ért véget a kétmillió euró összdíjazású római tenisztorna, a férfiak Mester-sorozatának negyedik állomásán, miután maratoni küzdelemben, 5 óra 14 perc alatt, öt játszmában legyőzte Guillermo Coriát.

A spanyol tinédzser három hete Monte-Carlóban, a sorozat harmadik állomásának fináléjában is megverte argentin ellenfelét. A mindössze 18 esztendős Nadal idei ötödik, pályafutása hatodik egyéni ATP-tornagyőzelmét szerezte meg. A spanyol teniszező 340 ezer eurót vihet haza, míg Coria 170 ezerrel vígasztalódott.

Eredmény, döntő:
Nadal (spanyol, 5.) - Coria (argentin, 9.) 6:4, 3:6, 6:3, 4:6, 7:6 (8-6)

A múlt vasárnap Varsóban aratott tornagyőzelme után az 1,1 millió euró összdíjazású berlini női versenyt is megnyerte a belga Justine Henin-Hardenne. A volt világelső a döntőben három játszmában győzte le az orosz Nagyja Petrovát. A hosszú kihagyás után nemrég visszatért klasszis idei harmadik, pályafutása 22. egyéni WTA-tornagyőzelmét aratta.

Eredmény, döntő:
Henin-Hardenne (belga, 12.) - Petrova (orosz, 6.) 6:3, 4:6, 6:3

A spanyol Nuria Llagostera Vives nyerte a 140 ezer dollár összdijazású marokkói női tornát, miután a döntőben két játszmában legyőzte a kínai Csie Csenget.

Eredmény, döntő:
Llagostera Vives (spanyol, 2.) - Csie Cseng (kínai, 6.) 6:4, 6:2