Vágólapra másolva!
Edzőként tér vissza a magyar birkózóválogatottba Repka Attila, a Diósgyőri Birkózó Club olimpiai bajnoka. Az 1992-es barcelonai játékokon aranyérmet szerző sportolót Komáromi Tibor szövetségi kapitány kérte fel arra, hogy dolgozzon a magyar kötöttfogású válogatott mellett.

Repka Attilát, a Diósgyőri Birkózó Club olimpiai bajnokát a napokban Komáromi Tibor szövetségi kapitány felkérte arra, hogy dolgozzon a magyar kötöttfogású válogatott mellett - adta hírül a Borsod Online.

- Összehívtam az egykori élversenyzők közül azokat, akik szívesen vállalnak szerepet a válogatott mind sikeresebb vb-felkészítésében. Az őszi, budapesti világbajnokságra készülő csapat munkáját Sike András és Bódi Jenő mellett Repka Attila is segíti. Attila fő feladata a parterhelyzetből történő védekezési, illetve támadási variációk gyakoroltatása, hiszen bármikor ilyen irányba változhat a szabály, és mi nem szeretnénk hátrányban lenni. Az edzők felkérése egyenlőre a szeptemberi vb-ig szól, a folytatás nem rajtam múlik. Mindig is szerettem, ha egykori klasszisok dolgoznak a válogatott mellett. A hosszútávú együttműködés anyagi kérdés, a következő hónapokban ugyanis pusztán barátságból állnak rendelkezésemre a fent említett kiválóságok" - fogalmazott Komáromi Tibor kapitány.

"Külön öröm számomra, hogy egy olyan ember felkérésének tehetek eleget, akivel hosszú éveken keresztül együtt versenyeztem. Komáromi Tiborral rövid időn belül egyeztetjük a szakmai munka részleteit, beleértve az edzőtáborok időpontjait. Én azon szerencsés versenyzők közé tartozom, akiknek volt módjuk megtapasztalni, milyen hazai közönség előtt világversenyt nyerni. Az 1996-os budapesti kontinens-bajnokság megnyerése azóta is legkellemesebb emlékeim egyike. Minden tudásommal azon leszek, hogy ezt az érzést szeptemberben minél több magyar birkózó is magáénak tudhassa" - nyilatkozta Repka Attila.