Vágólapra másolva!
A közel 50 európai atlétikai viadal képviselőit tömörítő Euro-Meetings Group bejelentette, egyetlen viadalukra sem hívják meg a közel két éve kirobbant THG-botrányban érintett amerikai Marion Jonest és élettársát, Tim Montgomeryt.

A szervezet azzal indokolta határozatát, hogy a két sprinter rontaná a versenyek megítélését, miután - bár bűnösségük nem nyert bizonyítást - nevük nagymértékben összemosódott a doppinggal.

A két sprinterre akkor vetült a gyanú árnyéka, amikor kiderült, hogy ügyfelei voltak a THG-t kifejlesztő BALCO laboratóriumnak, majd tovább rontotta helyzetüket az intézmény vezetőjének, Victor Conténak a vallomása, mely szerint többek között őket is ellátta tiltott teljesítménynövelő szerekkel.

A Sydneyben szárnyaló (öt érem, három arany), Athénban ugyanakkor gyengén szereplő Jonest mind a mai napig nem vádolta meg az Egyesült Államok Doppingellenes Bizottsága (USADA), a férfi 100 m-en világcsúcstartó élettársára ugyanakkor élete végéig szóló eltiltást kért.

"Nekem ez teljesen új hír, semmit nem tudtam erről. Ezen a héten több versenyszervezővel is tárgyaltam, de erről senki nem szólt nekem" - mondta meglepve Charles Wells, a két atléta menedzsere.