Vágólapra másolva!
Átvette egyetemi diplomáját és a jövő héten hazatér az Egyesült Államokból az olimpiai bajnok úszó Kovács Ágnes, aki itthon folytatja felkészülését a jövő nagy versenyeire.

A phoenixi Arizona Állami Egyetemen magyar idő szerint csütörtökön volt a központi búcsúztatás, ahol a tanintézmény több száz diáksportolója között Kovács Ágnest is köszöntötték. A Sydneyben 200 m mellen ötkarikás aranyérmes, sokszoros világ- és Európa-bajnok klasszist nagy megtiszteltetés érte: a "legjobb tanuló és legjobb sportoló" kitüntetést kapta.

"Délután háromkor zajlott a diplomaosztó ünnepség. Nagyon szép és megható volt. Este a lakásban partit rendeztünk, eljött vagy negyven barátom és ismerősöm. A nagy esemény alkalmából kiérkezett édesanyám magyaros ételeket készített, így bográcsgulyást, töltött káposztát és sok más finomságot" - újságolta Kovács Ágnes, aki a közgazdasági karon, marketing-kommunikáció szakon végzett sikeresen.

A Kőbánya SC sportolója, akinek még ezután kell teljesítenie a júliusi montreali világbajnoki induláshoz szükséges szintet, május 19-én, csütörtökön 14-kor érkezik Frankfurt felől Ferihegy 2/B-re.