Vágólapra másolva!
Szegeden, az 53. női sakkbajnokság második fordulójában mind az öt játszma eldőlt. Mádl Ildikó és Lakos Nikoletta ismét győzött és holtversenyben félpontos előnnyel állnak az élen. Javított Rudolf Anna, értékes nyerést könyvelhetett el Gara Tíciával szemben. Megalkuvás nélküli küzdelem zajlik, a játszmák időzavaros kapkodásban érnek véget.

A Móra Ferenc Múzeum csodálatos nagytermében női sakkozóink megalkuvás nélküli küzdelmet vívnak. A bajnoki címre esélyes trió, Mádl Ildikó, Gara Anita és Lakos Nikoletta versenyfutása megkezdődött. Kétszeres olimpiai bajnoknőnk, Mádl Ildikó kedvenc szicíliai védelmében fokozatosan játszotta túl Domány Zsófiát.

Jóval nehezebb dolga volt Lakos Nikolettának, akit meglepett Schneider Veronika azzal, hogy francia védelmet választott. A hosszas manőverezés utáni végjáték egyenlő esélyeket ígért, de a rutinos Nikoletta futópárja segítségével szabadgyalogot képzett, és a kapkodásban felülmúlta ellenfelét.

Albert Kornélia francia védelme sem állta ki Gara Anita rohamozását, a korábban kétszer is bajnokságot nyert nagymesternő minőségáldozattal került döntő fölénybe. Rudolf Anna bátor királyszárnyi gyalogrohamot indított, Gara Tícia nem talált hatásos ellenjátékot, és a sötét király körül a vezércsere ellenére is viharfelhők gyülekeztek.

Az időzavarban ezúttal a bátaszéki kislány nem hibázott, és nyert. Ignácz Mária is megszerezte első győzelmét, a királyindiai védelmű partiban jobban kiismerte magát a bonyolult középjátékban, Décsey Kata állását időzavarban nem tudta megvédelmezni.

A második forduló eredményei:
Domány Zsófia (2056) - Mádl Ildikó (2375) 0 - 1 (Szicíliai védelem, 50)
Ignácz Mária (2195) - Décsey Kata (2151) 1 - 0 (Királyindiai védelem, 58)
Lakos Nikoletta (2342) - Schneider Veronika (2241) 1 - 0 (Francai védelem, 42)
Gara Anita (2400) - Albert Kornélia (2171) 1 - 0 (Francia védelem, 45)
Rudolf Anna (2210) - Gara Tícia (2296) 1 - 0 (Szicíliai védelem, 48)

A verseny állása:
1-2. Lakos Nikoletta és Mádl Ildikó 2 pont
3. Gara Anita 1,5
4-7. Domány Zsófia, Ignácz Mária, Rudolf Anna és Schneider Veronika 1
8. Gara Tícia 0,5
9-10. Albert Kornélia és Décsey Kata 0

A harmadik forduló párosítása:
Gara Tícia - Domány Zsófia
Albert Kornélia - Rudolf Anna
Schneider Veronika - Gara Anita
Décsey Kata - Lakos Nikoletta
Mádl Ildikó - Ignácz Mária

Verőci Zsuzsa