Társoldalunk:

Balogh ezüstérmet szerzett a hazai öttusa Vk-n

2005.05.16. 0:27

Az olimpiai bajnok, egyéniben háromszoros világelső Vörös Zsuzsanna nyerte a női öttusázók Világkupa-sorozatának harmadik versenyét, Párizsban.

Az ezüstérmet a lengyel Edyta Maloszyc, a bronzot az olasz Claudia Corsini szerezte meg. Füri Csilla ötödik, Szatmári Adrienn tizedik, Máthé Vivien tizenharmadik lett.

Vörös 180 körös lövészettel kezdett, amivel az ötödik-hatodik helyen állt, a vívást aztán 23 győzelemmel megnyerte, ezzel két szám után az élre került. A 200 méteres úszásban csak Szatmári volt gyorsabb nála, vagyis megerősítette pozícióját, és noha a lovaglás nem sikerült neki igazán jól, 1076 pontig jutott, s a 3000 méteres futást az élről kezdhette meg. Győzelme nem forgott veszélyben, meggyőző produkcióval utasította maga mögé a mezőnyt.

Füri nem kezdett jól, de remek vívással, jó úszással és a hibátlanul sikerült lovaglással a 29. helyről felzárkózott, s a zárószámot Vörös után másodikként kezdte. Végül mégsem állhatott fel a dobogóra, ugyanis a hetek óta tartó légúti betegsége miatt a futásban nem tudta a tőle megszokott teljesítményt nyújtani.

Az első két Vk-viadalon negyedik Szatmári számára ezúttal a vívás "lyukas" számnak bizonyult (748 pont), Máthé pedig végig a középmezőnyben szerepelt.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK