Vágólapra másolva!
A Szegeden zajló 53. nőisakk-bajnokság hatodik fordulójának szenzációjaként Ignácz Mária sötéttel nyert Gara Anita ellen. A rutinos nagymesternő előnyös állásban könnyelműsködött, elnézett egy kettős támadást, tisztet vesztett. Rudolf Anna esélyes minőségáldozattal lepte meg Mádl Ildikót, és a parti lépésismétléssel döntetlennel végződött. Lakos Nikoletta nyert és félpontos előnnyel vezet. Schneider Veronika negyedik győzelmével holtversenyben harmadik.

A Móra Ferenc Múzeum nagytermében a meglepetések fordulóját kísérhettük figyelemmel. A bajnokság eddigi legnagyobb szenzációjaként Gara Anita vereséget szenvedett a mezőny legfiatalabb tagjától, a 15 éves Ignácz Máriától. A szicíliai védelem egyik "mellékösvényén" haladt a játszma, és Anita egyre nagyobb fölénybe került. Mária helyzetét időzavar is nehezítette, huszárpárjával próbálta felvenni a harcot világos futópárja ellen. Gara Anita könnyelműen leütötte a "mérgezett" gyalogot, és kettős támadással tisztet vesztett, további ellenállása csak jelképes volt.

A szicíliai védelem egyik bonyolult változatában csatázott Rudolf Anna és Mádl Ildikó. Kétszeres olimpiai bajnoknőnk gyalogot nyert, de Anna minőségáldozattal jutott ellenesélyekhez. Időzavarban is jól tartotta állását, három gyalogot kapott a tisztért, és Ildikó ajánlatára a lépésismétlést követően döntetlenben egyeztek meg.

Lakos Nikoletta némi nehézség árán nyert, és félpontos előnnyel egyedül vezet. Schneider Veronika negyedik győzelmét érte el és feljött a holtversenyes harmadik helyre. Gara Tícia gond nélkül érvényesítette a papírformát.

a 6. forduló párosítása
Domány Zsófia (2056) - Lakos Nikoletta (2342) 0 - 1 (Modern védelem, 38)
Gara Anita (2400) - Ignácz Mária (2195) 0 - 1 (Szicíliai védelem, 48)
Rudolf Anna (2210) - Mádl Ildikó (2375) döntetlen (Szicíliai védelem, 41)
Gara Tícia (2296) - Décsey Kata (2151) 1 - 0 (Francia védelem, 40)
Albert Kornélia (2171) - Schneider Veronika (2241) 0 - 1 (Szicíliai védelem, 38)

a bajnokság állása
1. Lakos Nikoletta 5 pont
2. Mádl Ildikó 4,5
3-4. Gara Anita és Schneider Veronika 4
5-7. Gara Tícia, Ignácz Mária és Rudolf Anna 3,5
8. Domány Zsófia 2
9-10. Albert Kornélia és Décsey Kata 0

a 7. forduló párosítása
Schneider Veronika - Domány Zsófia
Décsey Kata - Albert Kornélia
Mádl Ildikó - Gara Tícia
Ignácz Mária - Rudolf Anna
Lakos Nikoletta - Gara Anita