Vágólapra másolva!
Mandula Petra feljutott a 128-as főtáblára a francia nyílt teniszbajnokságon, miután a selejtező harmadik fordulójában is győzött. A magyar játékos a belga Els Callenst verte két játszmában.

Mandula a felnőttek között egyedüli magyarként szerepel a főtáblán, Németh Virág, Kuti Kis Rita és Gubacsi Zsófia a selejtezőben búcsúzott.

Eredmény, selejtező, 3. forduló:
Mandula - Callens (belga) 6:3, 7:6 (7-2)

* * *

Az első helyen kiemelt amerikai Venus Williams nyerte a 200 ezer dollár összdíjazású isztambuli női tornát, miután a fináléban könnyedén győzte le a másodikként rangsorolt cseh Nicole Vaidisovát.

Eredmény, döntő:
V. Williams (amerikai, 1.) - Vaidisova (cseh, 2.) 6:3, 6:2

* * *

A spanyol Anabel Medina Garrigues diadalmaskodott a Strasbourgban rendezett 135 ezer euró összdíjazású női tornán.

Eredmény, döntő:
Garrigues (spanyol) - Domachowska (lengyel) 6:4, 6:3

* * *

A várakozásoknak megfelelően az első helyen kiemelt Nyikolaj Davigyenko győzelmével zárult a 323 ezer euró összdíjazású Sankt Pölten-i férfi torna. A döntőben az orosz játékos nagy csatában, három játszmában verte a negyedikként rangsorolt osztrák Jürgen Melzert.

Eredmény, döntő:
Davigyenko (orosz, 1.) - Melzer (osztrák, 4.) 6:3, 2:6, 6:4

* * *

Meglepetésre a németek nyerték meg az 1,85 millió euró összdíjazású düsseldorfi férfi csapat-világbajnokságot, legyőzve az esélyesebb argentin együttest. A finálé a papírformának megfelelően indult, hiszen Guillermo Coria nagyon könnyedén verte Florian Mayert, a folytatásban azonban a németek elképzelései érvényesültek. Tommy Haas biztosan legyőzte Gaston Gaudiót, a hétfőn induló francia nyílt bajnokság címvédőjét, majd Alexander Waskével az oldalán valósággal legázolta a Coria, Guillermo Canas kettőst.

Eredmények, döntő:
Németország - Argentína 2-1
Mayer - Coria 1:6, 1:6
Haas - Gaudio 6:4, 6:3
Haas, Waske - Canas, Coria 6:1, 6:2

* * *

A negyedik helyen kiemelt román Razvan Sabau nyerte a Római Teniszakadémián rendezett, 50 ezer dollár összdíjazású Hungarian Open férfitenisz-viadal egyéni versenyét.

Eredmények, döntők:
egyes:
Sabau (román, 4.) - Scherrer (svájci) 1:6, 7:6 (7-3), 6:3

páros:
Huss, Landsberg (ausztrál, svéd, 1.) - Hadad, Levy (izraeli) 7:6 (7-4), 6:1

A viadal egyéni győztese 3600 dollárt és 50 világranglista-pontot kap, míg a finálé vesztesének 2120 dollár és 35 pont jár.