Vágólapra másolva!
A bukaresti Arany Öv ökölvívótornán két magyar került a szombati döntőkbe, s mindketten - a 64 kilós Káté Gyula és a 81 kilós Szűcs István - ezüstérmet szereztek.

Az öt magyar ökölvívó közül Tudós Gábor (48 kg, Várpalota), Ráth Miklós (57 kg, Vasas-Rica Hungária) és Szili István (69 kg, Kőszeg) helyezetlen maradt, Káté Gyula (64 kg, MTK) és Szűcs István (81 kg, Vasas-Rica Hungária) viszont a szombati döntőkben is érdekelt volt, mindketten román ellenféllel csaptak össze.

A két évvel ezelőtti bangkoki világbajnokság 60 kilós bronzérmese, Káté - id. Balzsay Károly szövetségi kapitány telefonbeszámolója szerint - jobb volt a hazaiak reménységénél, Gheorghe Ionutnál, a bírók azonban 22-16-ra Ionutot látták jobbnak.

Szűcs 18-11-es pontozással maradt alul a szintén román Constantin Bejenariuval szemben, Balzsay szerint jogosan. A szövetségi kapitány elégedett volt a magyar küldöttség szereplésével, azon belül is Káté teljesítményével, akinek ez volt az első igazi megméretése ebben az idényben, minthogy az amerikaiak elleni két válogatott összecsapáson, ellenfél híján, nem juthatott szóhoz.

Ch. Gáll András