Vágólapra másolva!
A legesélyesebb orosz, Marija Sarapova kiesett, két honfitársnője, Jelena Lihovceva és Nagyja Petrova viszont nyert, s elődöntőbe jutott a párizsi nyílt teniszbajnokságon. Nagy meglepetésre kiesett a világelső Daverport is, akit a hazai pálya előnyét élvező Mary Pierce vert ki könnyedén. A Roland Garros férfi egyesében Roger Federer különösebb gond nélkül lépett túl a román Hanescun.

Esélyt sem hagyott az oroszok wimbledoni bajnoknőjének Marija Sarapovának a belga Justine Henin-Hardenne, miután a párizsi nyílt teniszbajnokság negyeddöntőjében 6:4, 6:2-re verte riválisát, s lépett a legjobb négy közé.

A Roland Garros 2003-as bajnoka végig kezében tartott a mérkőzést, így zsinórban már 22 megnyert összecsapásnál tart a párizsi salakon. "Hihetetlenül jól ment a játék, úgy érzem, mérkőzésről mérkőzésre erősödöm" - mondta a belga játékos, aki tavalyi súlyos sérülése után idén remekel, az utóbbi három WTA-tornát (Charleston, Varsó, Berlin) egyaránt megnyerte.

Henin ellenfele az elődöntőben egy újabb orosz, Nagyja Petrova lesz, aki két 6:2-es szettel múlta felül a szerb-montenegrói Ana Ivanovicot.

A másik ágon Jelena Lihovceva a korábban Venus Williamst is kiejtő, mindössze 15 éves - a tavalyi Roland Garroson juniorbajnok - bolgár Szeszil Karatantcsevát búcsúztatta, ellenfele a világranglista-első amerikai Lindsay Davenportot simán búcsúztató francia Mary Pierce lesz.

A férfiaknál a világelső Roger Federer a papírformának megfelelően simán nyert Victor Hanescu ellen, így az elődöntőbe jutott. A svájci játékos így már mind a négy Grand Slam-tornán eljutott legalább a legjobb négyig, ez a jelenleg aktív teniszezők közül csak Andre Agassinak sikerült.

A sportág amerikai élő legendája azzal előzi meg Federert, hogy valamennyi GS-viadalt legalább egyszer meg is nyerte, míg a világranglista vezetőjének a Roland Garroson mostanáig ez a legjobb eredménye.

eredmények, női egyes, negyeddöntő
Lihovceva (orosz, 16.) - Karatantcseva (bolgár) 2:6, 6:4, 6:4
Henin-Hardenne (belga, 10.) - Sarapova (orosz, 2.) 6:4, 6:2
Petrova (orosz, 7.) - Ivanovic (szerb-montenegrói, 29.) 6:2, 6:2
Pierce (francia, 21.) - Davenport (amerikai, 1.) 6:3, 6:2

férfi egyes, negyeddöntő
Federer (svájci, 1.) - Hanescu (román) 6:2, 7:6, 6:3
Nadal (spanyol, 4.) - Ferrer (spanyol, 20.) 7:5, 6:2, 6:0.

[origo] / (MTI)