Vágólapra másolva!
A nyolcadik helyen kiemelt Szávay Ágnes két játszmában legyőzte a tizedikként rangsorolt amerikai Alexa Glatchet, és ezzel a legjobb nyolc közé jutott a juniorok mezőnyében a francia nyílt teniszbajnokságon.

Az Australian Openen egyesben és párosban is döntős magyar lány neve mellett ugyan több kettőshiba és ki nem kényszerített hiba szerepel a statisztikában (8, illetve 41, míg az amerikainál 1 és 32), de háromszor annyi nyerőütése volt (31-10), mint ellenfelének, és a bréklabdákat is sokkal jobban használta ki (6/8-3/11).

Szávay az elődöntőbe jutásért a Gojnea (román) - Rodina (orosz) párharc győztesével találkozik, a nap folyamán pedig párosban is salakra lép a fehérorosz Azarenka oldalán a King, Schnack amerikai duó ellen.

A két favorit, a továbbjutást már kedden kiharcolt svájci Roger Federer és spanyol Rafael Nadal után harmadikként az argentin Mariano Puerta került be a legjobb négy közé férfi egyesben.

A 26 éves dél-amerikai játékos honfitársával, a nála egy esztendővel idősebb, kilencedik helyen kiemelt Guillermo Canasszal került szembe a negyeddöntőben, és igazi salakos csatát végigharcolva végül 3 óra 35 perc alatt öt szettben nyert.

A 12. helyen kiemelt orosz Nyikolaj Davigyenko is ötszettes csatában harcolta ki a legjobb négy közé kerülést. A Németországban élő játékos, aki csütörtökön ünnepli 24. születésnapját, az első játszmát még elvesztette a tizenötödikként rangsorolt spanyol Tommy Robredo ellen, majd a folytatásban magabiztos játékkal 2-1-re fordított. Ezután azonban ismét a rivális pillanatai következtek, így jöhetett a döntő szett, 3 óra 18 perces küzdelem után pedig Davigyenko öröme.

Az orosz teniszező - aki a januári Australian Openen a nyolc között fejezte be szereplését - pályafutása során először került be Grand Slam-torna elődöntőjébe, s pénteken az argentin Mariano Puertával mérkőzhet majd a fináléért.

junior lányok, egyes, nyolcaddöntő:
Szávay Ágnes (8.) - Glatch (amerikai, 10.) 6:3, 7:5

férfi egyes, negyeddöntő:
Puerta (argentin) - Canas (argentin, 9.) 6:2, 3:6, 1:6, 6:3, 6:4
Davigyenko (orosz, 12.) - Robredo (spanyol, 15.) 3:6, 6:1, 6:2, 4:6, 6:4

[origo]/(MTI)