Vágólapra másolva!
A 48 éves Martina Navratilova az első fordulóban kiesett a hollandiai Den Boschban zajló tenisztornán. A szabadkártyával induló amerikai klasszist - aki a Roland Garroson döntős volt vegyes párosban - a luxemburgi Claudine Schaul búcsúztatta három szettben. Felpörögtek az események Wimbledon előtt.

Marat Szafin bizakodva várja a jövő hétfőn kezdődő wimbledoni nyílt teniszbajnokságot, miután vasárnap Halléban életében először játszott döntőt füves pályán. Bár a 25 éves orosz klasszis elvesztette a németországi döntőt a világelső Roger Federerrel szemben, mégis úgy gondolja, élete legjobb teljesítményével rukkolt elő ezen a borításon.

"Sokkal elégedettebb vagyok a játékommal, mint négy éve, amikor Londonban negyeddöntőt játszottam Goran Ivaniseviccsel. Idén határozottan jobban megy" - mondta a januári Australian Open győztese.

Jó teljesítményét meggátolhatja az a makacs térdsérülés, amely miatt Milánóba utazott, hogy konzultáljon egy orvossal. A diagnózis szerint azonban problémájára nincs gyógymód, jobb esetben javulni fog, de rosszabbra is fordulhat.

Szafin svéd edzője, Peter Lundgren - aki korábban Federer mestere is volt - úgy véli, hogy tanítványának idén van esélye a győzelemre Angliában, de ez a lába állapotától függ.

Sérülés miatt Carlos Moya és az argentin Gaston Gaudio is lemondta a részvételt a wimbledoni nyílt teniszbajnokságról. A Roland Garroson 1998-ban diadalmaskodó spanyol kiválóság és a párizsi Grand Slam-torna tavalyi győztese egyaránt vállfájdalmakra hivatkozva lépett vissza.

Ugyancsak jelezte távolmaradását a londoni szupertornától a csuklóproblémákkal küszködő amerikai Mardy Fish, a lábsérüléssel bajlódó Mariano Zabaleta, valamint a szintén argentin Juan Ignacio Chela, aki nem indokolta meg döntését.

Eredmények, 1. forduló (Den Bosch, Hollandia):
férfiak (302 ezer euró összdíjazás):
Coria (argentin, 2.) - Übel (német) 6:3, 6:1
Söderling (svéd, 5.) - Haehnel (francia) 7:5, 6:3
Llodra (francia) - Gremelmayr (német) 6:3, 3:6, 7:6
Robredo (spanyol, 1.) - Muller (luxemburgi) 6:4, 6:4
Hernych (cseh) - Van Scheppingen (holland) 7:6 (9-7), 6:4
Burgsmüller (német) - Wawrinka (svájci) 2:6, 7:5, 7:5
Arthurs (ausztrál) - Sluiter (holland) 7:5, 6:4

nők (136 ezer euró összdíjazás):
Grönefeld (német, 7.) - Zsidkova (orosz) 6:3, 6:2
Koukalova (cseh, 8.) - Domachowska (lengyel) 3:6, 6:4, 6:3
Schaul (luxemburgi) - Navratilova (amerikai) 4:6, 6:1, 6:4
Chladkova (cseh) - Rezai (francia) 3:6, 6:4, 6:4
Ruano Pascual (spanyol) - Dominikovic (ausztrál) 6:4, 3:6, 6:4
Shaughnessy (amerikai) - Smashnova-Pistolesi (izraeli) 6:2, 6:4