Vágólapra másolva!
Damiano Cunego nem indul a jövő szombaton kezdődő Tour de France-on, miután a Lampre országúti kerékpároscsapat orvosi stábja és vezetése úgy látta, a 23 éves klasszis vírusos fertőzése után még nincs megfelelő állapotban ahhoz, hogy részt vegyen a háromhetes viadalon.

A Giro d'Italia tavalyi győzteséről az idei olasz körverseny utolsó napjaiban derült ki, hogy nem egészséges. A viadalon csak árnyéka volt tavalyi önmagának, s a végére 24 percnyi hátrányt szedett össze a győztes Paolo Savoldellivel szemben. Cunego pályafutása során még soha nem vett részt a Touron, az idei versengésben azonban nagyon is számítottak volna rá csapata vezetői.

Jan Ullrich annak ellenére bizakodóan tekint a július 2-án kezdődő Tour de France-ra, hogy nem sikerült megvédenie címét az országúti kerékpáros Pro Tour-sorozatba tartozó svájci körversenyen.

"Nagyon elégedett vagyok a teljesítményemmel, ugyanis nem az összetettbeli jó helyezés volt az elsődleges célom, hanem a felkészülés" - mondta a német sztár, aki a győztes Aítor Gonzalez és a második Michael Rogers mögött harmadik lett a vasárnap befejeződött viadalon. A szintén Tour de France-ra készülő Bodrogi László 67. helyen végzett.