Vágólapra másolva!
Az első válogatóversenyt követően számos kérdés maradt nyitva, a hétvégi szegedi Hídépítő-kupa országos bajnoksággal kapcsolatban. Az igazi izgalmak, miként tavaly is, a hölgyeknél várhatóak, de a többi szakágban is vannak még eldöntendő kérdések. Az első válogatóverseny óta eltelt időszak, szinte kizárólag a női kajak kettesek 500-as eseményeiről szólt, pedig kilencszeres világbajnokunk, Viski Erzsébet sportpályafutása és az egész élete szempontjából is döntő fontosságú hét előtt áll.

- Az előzetes nevezési listából kiderül, hogy csak egyes számokban indul, igaz ez?
- Igen, edzőmmel, Simon Miklóssal úgy döntöttünk, hogy az első válogató eredményeinek ismeretében, az egyesekkel próbálkozunk.

- Ha már az első válogatót említette, azóta szinte mindenki csak a Paksy, Benedek és a Kovács, Janics párossal foglalkozik, pedig az ön K1 500 méteren szerzett második helyének, és a válogatási elveknek köszönhetően, élete egyik legnagyobb lehetősége, a felnőtt Európa-bajnoki egyes indulás előtt áll.
- Szerencsére jó formában versenyzek, így valóban van lehetőségem - bár nem szeretném még kimondani - hogy első alkalommal indulhatok felnőtt világversenyen egyest. Utoljára 1998-ban ifi Eb-n indultam egyes hajóban, jó régen volt.

- Igazi csapathajó specialista, minek köszönhető, hogy az idén mégis az egyes megy jobban?
- Új edzőnk van, Simon Miklós személyében, más módszerekkel dolgozunk, és mivel a páros adott Szabó Szilvia, Bóta Kinga személyében, így nekem az egyes maradt. Ezek így együtt eredményezik, hogy most egyesben van nagyobb esélyem.

- Számít azért arra, hogy a kapitány valamelyik négyes hajóba is beválogatja?
- Igen, nagyon reménykedem benne, hogy a két válogatón mutatott teljesítményemmel belekerülök valamelyik, esetleg több négyes egységbe is.

- Mit vár a hétvégi Hídépítő-kupától?
- Én még nem láttam a nevezési listát, de biztos vagyok benne, hogy minden távon erős mezőny fog indulni. Azt a munkát, amit szerettünk volna, elvégeztük, a többiekkel nem akarok foglalkozni, ha ki tudom hozni magamból a maximumot, akkor elégedett lehetek, a többi nem rajtam múlik. Ráadásul a héten még államvizsgázom is, az ELTE-TOFK óvodapedagógus szakán.

- Sok embernek egy ekkora feladat is sok lenne, hogyan tud mind a két fontos eseményre felkészülni?
- Mint már említettem, a hétvégi versenyre kellőképpen felkészültünk, sőt volt két szabadnapom is, amit csak a tanulásra tudtam fordítani, szóval nem izgulok egyik miatt sem! Csütörtökön államvizsgázom, a hétvégén pedig mindent elkövetek, hogy egyesben elindulhassak életem első felnőtt világversenyén.