Társoldalunk:

Kovács Ágnes kihagyja az úszóvébét

2005.06.24. 19:13

Péntekre teljesen biztossá vált: az egy hete autóbalesetet szenvedett Kovács Ágnes, mivel nem javul sérülése, nem indul a Komjádi uszodában zajló országos bajnokságon, ahol szombaton kellett volna vízbe szállnia a 200 m vegyes selejtezőjében ahhoz, hogy legkésőbb vasárnap megúszhassa a világbajnoki kiküldetési szintet.

"Ha nem úszok, akkor is fáj a nyakam, a hátam, hát még ha mozgással próbálkozom..." - újságolta szomorúan a mellen olimpiai, világ- és Európa-bajnok, 200 m vegyesen olimpiai negyedik helyezett klasszis az ob második napjának döntői előtt.

"Hétfőn, kedden és szerdán is megpróbálkoztam az úszással, de nemhogy javult volna, hanem egyenesen romlott a helyzet, minél inkább erőltettem, úgy fájt egyre jobban... Persze, emiatt a szívem is fáj, hiszen tíz esztendő óta először nem tudok elindulni a magyar bajnokságon, hiába szerettem volna."

Ennek következtében aztán Kovács Ágnes a négy hét múlva kezdődő montreali világbajnokságon sem lehet ott. Az úszószövetség elnöksége ugyan elvben rábólinthat(na) a vb-szereplésére szint hiányában is éppen korábbi érdemeire, csúcssikereire való tekintettel, ám a vasárnap esti csapat-összeállításnál azt a szempontot is mérlegelni kénytelen a testület, hogy a Kőbánya SC klasszisának felépülése esetleg több hétig is eltarthat, miáltal a lemaradása, a kieső edzésnapok következtében, végképp behozhatatlanná válik.

"Természetesen nagyon szeretnék ott lenni a világbajnokságon, ám nem minden áron" - így a bajnoknő. Nagyon úgy fest tehát, hogy Kovács Ágnes legközelebb világversenyen az év végi, trieszti rövidpályás Eb-n, illetve a jövő nyári budapesti Európa-bajnokságon szerepelhet, a júliusi vb-n nem.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK