Vágólapra másolva!
Venus Williams két játszmában, 1 óra 41 perc alatt legyőzte a címvédő Marija Sarapovát, és elsőként jutott be a döntőbe az angol nyílt teniszbajnokságon. Szávay Ágnes a juniorok versenyében már elődöntős.

Az esőzés miatt több mint négy és fél órás csúszás után kezdődött meg a játék csütörtökön az angol nyílt teniszbajnokságon. A Williams-Sarapova találkozón az első játszma (62 perc) óriási csatát hozott, a két játékos szinte alig hibázott, mindketten kőkeményen harcoltak. Az amerikai az ötödik gémben vette el orosz ellenfele adogatását, majd 5:3-as vezetésénél két szettlabdához jutott. Sarapova nem adta fel, visszanyerte amit elveszített és sikerült kiegyenlítenie (5:5), a rövidítést azonban Venus Williams nyerte.

A második, egyben utolsó felvonásban a tengerentúli klasszis nagyon beleerősített, egymás után három játékot gyűjtött be (3:0). Sarapova kétségbeesetten küzdött, mindent megtett, hogy felzárkózzon, de ez nem az ő napja volt, s végül 5:1-nél két meccslabdához jutott az amerikai. Az elsőt még - Williams ordító hibájából - hárította a 18 éves orosz, ám a második labdamenet után már szaladhatott gratulálni ellenfelének. Venus Williams két alkalommal (2000, 2001) nyert Wimbledonban és ugyancsak kétszer (2002, 2003) volt döntős. Tavaly csak a második fordulóig jutott.

A második elődöntő hajrájában az eső miatt ponyvát kellet húzni a gyepre, ezért nem fejeződhetett be a Lindsay Davenport-Amélie Mauresmo összecsapás. A harmadik helyen kiemelt francia teniszező nyerte rövidítésben az első szettet, majd a másodikat, ugyancsak rövidített játékban az amerikai riválisa. A harmadik játszmában Davenport 5:3-ra vezetett, amikor a mérkőzésvezető félbeszakította a teniszt.

Szávay Ágnes a juniorok versenyében bejutott az elődöntőbe: a Roland Garroson idén egyesben és párosban is győztes magyar teniszező három játszmában verte az orosz Jekatyerina Makarovát.

Eredmények:
női egyes, elődöntő:
V. Williams (amerikai, 14.) - Sarapova (orosz, 2.) 7:6 (7-2), 6:1
Davenport (amerikai, 1.) - Mauresmo (francia, 3.) 6:7 (5-7), 7:6 (7-4), 5:3-nál az eső miatt félbeszakadt

junior lányok, negyeddöntő:
Szávay Ágnes (2.) - Makarova (orosz, 12.) 6:0, 6:7 (6-8), 6:1