Vágólapra másolva!
Érem nélkül zárta a magyar válogatott a zalaegerszegi vívó Európa-bajnokság negyedik napját, amelyen a férfi párbajtőrözők már korán búcsúztak az egyéni küzdelmektől, a női tőrözőknél ugyanakkor Mohamed Aida és Knapek Edina a legjobb nyolcig jutott.

A négy magyar párbajtőröző a csoportjában még jól szerepelt, ezt követően azonban Fekete Attila és Kovács Iván a 64, Imre Géza és Boczkó Gábor pedig a 32 között kiesett.

A női tőrözőknek szintén nem volt gondjuk a csoportmérkőzésekkel, de ők később is jól teljesítettek. Mohameden és Knapeken kívül Varga Gabriella és Varga Katalin is bejutott a legjobb 16-ba, igaz, utóbbiak számára ez jelentette a végállomást. Az egész nap során kiválóan vívó s a csoportmeccsek alapján az egyes kiemelési számot kiérdemlő Mohamednek az orosz Bojkó, míg Knapeknek a szintén orosz Nyikisina állta útját a negyeddöntőben.

Mohamed 5., Knapek 8., Varga K. 14., Varga G. 15., míg Boczkó 17., Imre 26., Fekete 35., Kovács 45. lett. Szombaton a női párbajtőr- és a férfi kardcsapatok versenyét rendezik az Eb-n.

Eredmények, férfi párbajtőr: 1. Motyka, 2. Kolobkov, 3. Mathieu és Sumak

női tőr: 1. Gruchala, 2. Bojko, 3. Nyikisina és Cipriani