Vágólapra másolva!
Az angol és svájci sajtó egyaránt felsőfokban ír Roger Federerről, aki vasárnap sorozatban harmadszor diadalmaskodott a wimbledoni nyílt teniszbajnokságon. A svájci szurkolók nagy bánatára a csillag korábbi bejelentésének megfelelően nem indul az e heti, 421 ezer euró összdíjazású gstaadi tenisztornán.

Anglia:
Daily Mail:
"A mesés Federer belépett a halhatatlanok közé."

The Guardian:
"Az érinthetetlen: a hibázni képtelen Federer újraírhatja a rekordkönyveket."

Daily Telegraph:
"Roger királyt harmadszor koronázták meg a centerpályán."

The Independent:
"A történelmi triplázás a legendák közé emelte Federert."

The Sun:
"Roger Federer a legendák nyomában, akiket egy napon biztosan meg is előz."

Svájc:
Tages-Anzeiger:
"Triplázás transzban. Tegnap óta világos, hogy Federer tovább tör felfelé, hogy ő az igazi teniszkirály, akit minden dicshimnusz megillet."

Basler Zeitung:
"Roger Federer tökéletes kirakójátéka. Egy fantasztikus sportkarrierhez nemcsak remek mozgás, hanem erős jellem is szükséges. A bázeli kedvencnek mindkettő megvan."

Neue Zürcher Zeitung:
"Valamikor el fogja szenvedni az első igazán fájdalmas vereséget, de ő szinte bizonyosan ugyanolyan jól fogja kezelni, mint az elsöprő sikert."

Blick:
"Vajon Federer besírja-e magát a svájci szívekbe? Roger világszerte ünnepelt sztár, akiért rajonganak az emberek, idehaza viszont hűvös örömmel veszik tudomásul a diadalmenetét."

A svájci szurkolók nagy bánatára, korábbi bejelentésének megfelelően, nem indul az e heti, 421 ezer euró összdíjazású gstaadi tenisztornán Roger Federer, Wimbledon vasárnap óta már háromszoros bajnoka. A világranglista vezetője a hírek szerint már májusban közölte a szervezőkkel, hogy a londoni Grand Slam-viadal után pihenni szeretne, s nem is változtatott ezen a döntésén, annak ellenére, hogy tavaly nyert Gstaadban.

"Kár, hogy Roger nem lép pályára, de úgy tűnik, a drukkerek túltették magukat a dolgon, hiszen a jegyeladási mutatók jók" - mondta Claudio Hermenjat versenyigazgató.

A 23 éves Federer egyébként egy hétfői sajtóbeszélgetésen elárulta: mostantól kezdve az a legnagyobb célja, hogy - Wimbledon (2003, 2004, 2005), Melbourne (2004) és New York (2004) után - a Roland Garroson is begyűjtse a trófeát. "Úgy érzem, ha jó állapotban vagyok, akkor a többi nagy tornát bármikor meg tudom nyerni, de a francia bajnokság, az más. Arra nagyon fel kell készülni. Pályafutásom végéig az lesz a célom, hogy győzzek Párizsban, remélem, megvalósul az álmom" - mondta a klasszis.