Vágólapra másolva!
A vasárnap véget ért Tour de France-t ötödikként záró kazah Alekszandr Vinokurov korábbi bejelentésének megfelelően elhagyja a T-Mobile-t, és a következő szezonban már a Liberty Seguros kerékpároscsapatához szerződik.

A 2003-as viadal harmadik helyezettje - aki idén a 11. és az utolsó szakaszt nyerte meg a francia körversenyen - főként a csapatkapitányi poszt miatt vált.

"Ki akarok lépni Jan Ullrich árnyékából, és a következő két-három évben szeretném megnyerni a Tourt. A Libertyben vannak a legjobb hegyimenők és időfutamosok, ráadásul Roberto Heras, Joseba Beloki és Igor Gonzalez de Galdeano személyében tapasztalt társaim lesznek" - közölte az olimpiai ezüstérmes bringás.

Mivel a hétszeres bajnok Lance Armstrong visszavonult, korábban felmerült, hogy Vinokurov éppen a Discovery Channelhez igazol, ugyanis még a rajt előtt is arról beszélt, csak az amerikai csapatért hajlandó elhagyni a T-Mobile-t. Johan Bruyneel, az amerikai istálló főnöke azonban cáfolta ezt, mondván: nem tartja képesnek Vinokurovot a Tour megnyerésére.