Vágólapra másolva!
Fülep Sándornak nem sikerült bejutnia a varsói öttusa-világbajnokság hagyományos férfi versenyének döntőjébe, amelyben így csak kétfős magyar csapat szerepel majd szombaton. Kállai Ákos és Balogh Gábor mellett ugyan Horváth Viktor is továbblépett, de a májusban sérüléssel bajlódó és ezért a júniusi Európa-bajnokságot kihagyó székesfehérvári versenyzőt ezúttal csak egyéniben nevezte a szövetségi kapitány.

Fülep jó lövészettel kezdett, a vívása azonban - mint már ezt megelőzően többször - nagyon gyengére sikeredett, tíz győzelem mellett tizenhét vereséget szedett össze (712 pont), így hiába úszott az őt a csoportjának első harmadába soroló időt, a futást csak tizenötödikként kezdhette meg, ráadásul előtte is - még ugyancsak kieső helyen - a szám több specialistája állt. Ennek megfelelően aztán - bár küzdött - nem is tudott előrelépni.

"Egyértelmű, hogy nem örülök, nincs teljes létszámú csapatunk a döntőben, vagyis nem leszünk harcban az aranyéremért. Amióta én vagyok a kapitány, ez másodjára fordul elő, tavaly azonban Horváth Viktor gyakorlatilag sérült volt" - kezdte értékelését Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány, aki még kitért arra, hogy Fülep esetében egész eddigi pályafutása során nem sikerült megoldani, hogy egy kicsit "harapósabb" legyen a páston.

"Csinált három jó számot, az egyik nem jött össze, s ez pedig elég volt ahhoz, hogy kiessen. A többiek nagy küzdelemben kiharcolták a döntős szereplést, ami korántsem volt könnyű, pillanatnyilag ugyanis negyven-negyvenöt versenyző van, aki érett a fináléra" - tette hozzá a kapitány.

Pénteken a nők hagyományos versenyének selejtezőjét rendezik a címvédő, olimpiai bajnok Vörös Zsuzsannával, valamint Füri Csillával és Szatmári Adriennel, továbbá a csak az egyénibe nevezett Máthé Viviennel.

eredmények
A csoport
1. Edvinas Krungolcas (litván) 4356 pont
2. Rusztem Szabirhuzin (orosz) 4356
3. Ilja Frolov (orosz) 4356
...6. Horváth Viktor 4348
7. Kállai Ákos 4344

B csoport
1. Csien Csen-hua (kínai) 4348 pont
2. Jevhen Borkin (ukrán) 4340
3. Michal Michalik (cseh) 4332
...6. Balogh Gábor 4324

C csoport
1. Steffen Gebhard (német) 4340 pont
2. Eric Walther (német) 4340
3. Libor Capalini (cseh) 4340
... Fülep Sándor 4244.