Világcsúccsal zárult az atlétikai vb

2005.08.14. 23:31

A célkitűzéstől minimálisan elmaradva, egy éremmel és egy helyezéssel zárta a helsinki atlétikai világbajnokságot a magyar válogatott. A dobogós helyezés a tízpróbázó Zsivoczky Attila nevéhez fűződik, aki hatalmas küzdelemben lett harmadik.

"Az idei erőviszonyokat figyelembe véve egy érem és 2-3 helyezés megszerzését tűztük ki célul. Zsivoczky Attila nagyszerű teljesítménye mellett a kalapácsvető Pars Krisztián a hetedik helyen végzett, további három versenyzőnk pedig döntőbe jutott, így minimálisan elmaradtunk a tervtől, de a mindenki által nagyon akart érem megszületett" - értékelt Mérei László szakmai igazgató.

Hozzátette: az érem megszerzése azért is volt fontos, hogy ne szakadjon meg az utánpótlás által produkált szép sorozat, az idei korosztályos világversenyeken ugyanis 16 medált nyertek a fiatalok.

"Zsivoczky Attilát ezért is ki kell emelni, aki látta a versenyt, tudja, hogy 11. próbaként a természeti elemekkel is meg kellett küzdenie. Pars Krisztiánnal szintén elégedett vagyok, mivel leginkább ő közelítette meg azt az eredményt, amelyet idén a vb előtt elért. A csapat több mint 60 százaléka azonban elmaradt ettől. Mindenki, aki teljesítette a vb-részvételi szintet, indulhatott Helsinkiben, de a többségük nem tudta megismételni idei legjobbját. Ez még a szakmai és anyagi nehézségeket  figyelembe véve sem elfogadható. Mindent egybevetve közepesnek nevezhető a 16 tagú csapat szereplése" - mondta Mérei.

A szakmai igazgató ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy nagyon meg kell becsülni a megszerzett érmet. "Olyan kis országnak, mint a miénk, ez szép eredmény, a nemzetek versenyében megőriztük a helyünket az első negyedben. Ez biztatást adhat a jövőre, mert van mit javítanunk."

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK