Vágólapra másolva!
A kenyai újságírókat és a teljes közvéleményt lesújtotta az atlétikai csapat gyenge világbajnoki szereplése, ezért többen személyi változtatásokat sürgetnek.

A botrány azért robbant ki, mert a kelet-afrikai ország atlétái mindössze egy aranyérmet szereztek a vasárnap zárult helsinki vb-n, ráadásul azt is csak az utolsó napon. Ilyen gyenge szereplésre legutóbb tíz éve, Göteborgban volt példa.

"Nagyon elkeserítő teljesítményt nyújtott a csapat" - áll a kenyai főváros, Nairobi legnépszerűbb napilapja, a Daily Nation cikkében.

A People című újság ennél is tovább megy és hangsúlyozza, hogy az atlétika irányítóinak "át kell gondolniuk" a történteket, amennyiben meg szeretnék őrizni az ország által a sportágban elfoglalt előkelő helyet.

Az eredménytelenség és a rengeteg kritika hatására a kenyai szövetség vezetője, Isaiah Kiplagat még a finn fővárosban bejelentette, hogy a csapat mellett dolgozó valamennyi edzőt elbocsátják.

A sportvezető kijelentése ugyanakkor senkit sem nyugtatott meg, mert az elmúlt években is rengeteg személycserére került sor, mégsem történt érdemi változás. A People cikkírója szerint azért, mert ezek a lépések sosem az új módszerek és stílus képviselőinek térnyerését jelentették, hanem egy már régről ismert szűk kör tagjai váltották egymást időről-időre.