Vágólapra másolva!
Az olasz Fabrizio Guidi a Phonak csapat negyedik kerékpárosa két éven belül, akit doppingoláson értek. A 33 éves bringás szervezetében még egy júliusi ellenőrzés alkalmával találtak tiltott teljesítményfokozót.

A B próba eredményéig a német körversenyen szereplő Guidi versenyzési jogát felfüggesztették. A Phonakból korábban az időfutamban athéni olimpiai bajnok amerikai Tyler Hamilton, a spanyol Santiago Perez és a svájci Oscar Camenzind bukott le doppingolás miatt.

Az idei Tour de France kerékpáros körversenyen elvégzett 164 doppingvizsgálatból viszont csupán egyetlen egy hozott olyan eredményt, amely gyanúra adott okot.

A nemzetközi szövetség (UCI) doppingellenes bizottsága jelentésében kitért arra, hogy az egyik minta a serkentők közé tartozó pszeudoefedrint és norpszeudoefedrint tartalmazott, de még a megengedett értéken belül, így szakértők javaslatára nem lett folytatása az ügynek.

Az amerikai Lance Armstrong hetedik elsőségével zárult júliusi viadalon 143 alkalommal vizeletet, 21-szer pedig vért is vettek a kerékpárosoktól.