Társoldalunk:

Újabb Phonak-kerekes bukott le

2005.08.18. 11:44

Ezen a héten hazatérhet Németországból az a két ausztrál kerékpáros, akik egy hónapja abban a balesetben sérültek meg, amelyben társuk, Amy Gillett életét vesztette.

Az incidens következtében hátcsigolyatörést szenvedett Alexis Rhodes és a súlyos mellkasi-, illetve hasi sérüléssekkel a jénai kórházba szállított Louise Yaxley két hete hagyhatta el az intenzív osztályt. Ezt követően még Németországban megkezdték a sportolók rehabilitációs kezelését, amelynek köszönhetően az orvosok csütörtökön jelezték, kellően megerősödtek ahhoz, hogy repülőre szálljanak.

A július 19-ei tragédia a Lipcsétől mintegy 80 km-re délre fekvő Zeulenroda külterületén történt. A sportolók a türingiai körversenyre készültek, amikor egy 18 éves nő elvesztette uralmát járműve felett, és elsodorta őket. A 29 éves Gillett - aki az 1996-os atlantai olimpián még evezésben képviselte hazája színeit (ötödik lett a nyolcas tagjaként), majd 2000-ben kezdett profi szinten kerékpározni - a helyszínen meghalt.

A baleset további három sérültje, Katie Brown, Kate Nichols és Lorian Graham már korábban visszautazhatott Ausztráliába.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK