Vágólapra másolva!
A magyar nőiasztalitenisz-válogatott eddigi stabil tagja, a Statisztikában játszó Fazekas Mária bejelentette: a jövőben egészségi állapota nem teszi lehetővé, hogy klubkötelezettségei mellett a magyar válogatott rendelkezésére álljon.

"Hosszas és alapos megfontolás előzte meg döntésemet, amelyet véglegesnek tekintek. Az idei esztendőben az aarhusi Európa-bajnokságon és a sanghaji világbajnokságon is csak úgy tudtam játszani, hogy naponta három alkalommal rendkívül erős gyógyszert kellett szednem, annyira fájt a derekam. A világbajnokság után klubomban, a Statisztikában sem tudtam úgy szerepelni, ahogy a vezetők elvárták volna tőlem. Éppen ezért úgy gondoltam, hogy - bár koromnál fogva még évekig játszhatnék a magyar válogatottban -, befejezem a nemzeti csapatban szereplésemet" - nyilatkozta Fazekas Mária.

"Ha visszatekintek válogatottbeli pályafutásomra, a brémai Európa-bajnokság (2000) és az athéni olimpia a két legszebb emlékem. Brémában a csapat tagjaként Európa-bajnoki címet nyertem, s a magyar válogatott azóta sem tudta ezt a bravúrt megismételni. Az athéni olimpiára történő kijutásom is már a csoda kategóriájába tartozott, az pedig, hogy a görög fővárosban nyertem egy mérkőzést, szintén felejthetetlen emlék."

Forrás: [origo]

"Összességében szép emlékekkel zárom be magam mögött a válogatott kapuját, s mivel a nemzeti csapatnál amúgy is új szövetségi kapitány, Téglás Péter kezdi meg a munkát, neki is lehetősége lesz a fiatalokat bevetni" - fejezte be nyilatkozatát a remek asztaliteniszező.