Vágólapra másolva!
A Hirling Zsolt, Varga Tamás könnyűsúlyú kétpárevezős egység középdöntőjét megnyerve jutott a fináléba, azaz a legjobb hat közé, a japán Gifuban zajló világbajnokságon.

Az athéni olimpián ötödik, idén összetett Világkupa-győztes magyar duó a két futam közül az elsőbe kapott besorolást, az egyik oldalukon az ezúttal más társsal induló, címvédő olasz Leonardo Pettinari, a másikon pedig az ötkarikás aranyérmes - időközben szintén partnert váltott - lengyel Robert Sycz evezett.

A futamból az első három került tovább, s Vargáék semmit sem bíztak a véletlenre, ugyanis rögtön a rajt után az élre álltak, majd minden ellenőrző pontnál elsőként áthaladva, magabiztosan nyerték a küzdelmet.

A magyar kettős nem titkoltan éremért - ha lehet, a legfényesebbért - érkezett a szigetországba, és a magyar idő szerint vasárnap virradóra sorra kerülő fináléban már ezért szállhat vízre.

Az egypárok között versenyző Haller Ákos a C-döntőben ötödik lett, így összesítésben a csalódást keltő 17. helyen fejezte be a vb-t. A másik két magyar egység, a Bencsik Gábor, Pető Tibor kétpár, és a könnyűsúlyú egypárok között érdekelt Lőrinczy Péter szombaton áll rajthoz a B-döntőben, vagyis a 7-12 helyért.

eredmények, férfi könnyűsúlyú kétpár
1. középfutam: 1. HIRLING, VARGA 6:22:82 p 2. Basalini, Pettinari (olasz) 6:23:80 3. Randa, Sycz (lengyel) 6:25:99
2. középfutam: 1. Rasmussen, Quist (dán) 6:22:45 p 2. Lehnigk, Brehmer (német) 6:25:78 3. Dufour, Pornin (francia) 6:27:19.