Vágólapra másolva!
Eredményességgel és csinossággal is sokra lehet vinni a tenisz világában, akinek mindkettőből kijutott, mindent elérhet. Így lehetne tömören kommentálni a híres amerikai Forbes magazin legutóbbi ranglistáját, amellyel a szerkesztők szubjektív módon, de összeállították a világ legbefolyásosabb teniszezőinek sorrendjét. Nem is lehet csodálni, ha a gyönyörű orosz Marija Sarapova áll ennek az élén, ha a rangsorban ott vannak a Williams nővérek, illetve a férfitenisz-sport prominens képviselői (Roger Federer vagy Andre Agassi). De ami meglepő, még a két éve visszavonult Anna Kurnyikova is befért az első tízbe.

Érdekes összeállítást készített az amerikai Forbes magazin, amely különleges módon rangsorolta a világ legjobb teniszezőit. A szerkesztők ezúttal pénzügyi és ismertségi szempontból tekintették át a fehér sportágat, így állítva fel eléggé szubjektív erősorrendet.

Mert az erőt le lehetne mérni például az adogatások erejéből: ennek megfelelően Andy Roddick (248 km/h), illetve Venus Williams (205 km/h) vezetné a ranglistát.

A Forbesnál azonban nem ez számít, nem véletlen, hogy a tízes listát két szexi orosz teniszezőnő foglalja keretbe. Amíg Sarapova elsősége nem meglepő, addig az évek óta visszavonult Anna Kurnyikova felbukkanása több mint érdekes.

A listán szereplő adatokhoz némi magyarázat: az összekereset a pénzdíjakból és a szponzori összegekből alakult ki, az internetes és sajtómegjelenéseket, illetve tv/rádió szerepléseket a Google keresőprogramjának segítségével hozta nyilvánosságra a Forbes.

A legbefolyásosabb teniszezők tízes listája
1. Maria Sarapova (orosz)
2. Roger Federer (svájci)
3. Serena Williams (amerikai)
4. Andre Agassi (amerikai)
5. Andy Roddick (amerikai)
6. Lleyton Hewitt (ausztrál)
7. Venus Williams (amerikai)
8. Rafael Nadal (spanyol)
9. Lindsay Davenport (amerikai)
10. Anna Kurnyikova (orosz)