Társoldalunk:

Cljisters nyert a nőknél, Federer is finalista

2005.09.11. 11:39

A címvédő Roger Federer lesz a hazai közönség előtt szereplő Andre Agassi ellenfele az amerikai nyílt teniszbajnokság döntőjében, miután 4 játszmában, kereken 3 óra alatt győzött Lleyton Hewitt ellen.

34 perces nyitószett negyedik játékában nyerte el a svájci teniszfenomén az ausztrál adogatását, majd előnyét megőrizte. Federer könnyedén játszott, Hewittnak nem volt ellenszere, s úgy tűnt, megismétlődik a US Open tavalyi fináléja, amikor valósággal legázolta ellenfelét. A folytatásban kétszer is brékelt Federer, riválisa azonban kiegyenlített, sőt a hajrában összesen öt szettlabdához jutott, de egyiket sem tudta értékesíteni. Ezt követően azután teljesen összeroppant az ausztrál, és a rövidítésben pontot sem tudott szerezni.

A harmadik játszmában 3:3-ig fej fej mellett haladt a két játékos, majd Hewitt elvette Federer adogatását, és előnyét megőrizve szépített. A negyedik, egyben utolsó felvonásban 2-2-ig tartotta magát az ausztrál, ekkor megbotlott, és Federer bámulatos teniszt bemutatva megnyerte a mérkőzést.

Andre Agassi és Roger Federer eddig tízszer játszott egymással, a legutóbbi hét mérkőzésükön a svájci győzött. Az idén háromszor találkoztak, az amerikai még szettet sem tudott nyerni.

Férfi egyes elődöntő:
Federer (svájci, 1.) - Hewitt (ausztrál, 3.) 6:3, 7:6 (7-0), 4:6, 6:3

korábban:
Agassi (amerikai, 7.) - Ginepri (amerikai) 6:4, 5:7, 6:3, 4:6, 6:3

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK