Vágólapra másolva!
Szeptember 15-i hatállyal, közös megegyezéssel szerződést bontott Imrő Dezső, a súlyemelő-válogatott szövetségi kapitánya és a Magyar Súlyemelő Szövetség.

Mindezt Komáromi Lajos, a szövetség elnöke közölte az MSSZ szombati közgyűlését megelőzően. Imrő 2004. január 29. óta töltötte be a posztot. Komáromi Lajos elmondta, hogy a közgyűlésen vadonatúj alapszabályt terjeszt elő, amely teljes mértékben megfelel majd a hatályos sporttörvénynek. Mindezek után pedig a tisztségviselők megválasztására kerül sor.

"Elképzelésem szerint a jövőben kilenctagú elnökség dolgozik a sportág felemelkedésének érdekében" - mondta Komáromi Lajos. "Társelnöknek Elek István monacói főkonzult kértem fel, aki hosszú ideje sok millió forinttal támogatja a sportágat. A szakmai alelnöki posztot Zsuga Imre tölti majd be, ő egyben a novemberi, katari világbajnokságon vezeti majd a magyar válogatottat. Ez egyszersmind azt is jelenti, hogy 2006. január 1-ig nem kerül sor a szövetségi kapitányi poszt betöltésére, de a jövő év első napjától kezdve ismét lesz kapitánya a válogatottnak."

Az MTI információja szerint a leendő elnökség tagja lesz még - többek között - Tukacs István, Nyíregyháza alpolgármestere, valamint Antalovics Ferenc, a Szombathelyi Haladás vezetőedzője is. Komáromi Lajos még hozzátette: reméli, hogy a szombati közgyűlés normális mederben, békés hangulatban zajlik majd le.

"Ha ez nem így történik, akkor kezdeményezni fogom a Magyar Súlyemelő Szövetség azonnali feloszlatását, mert a sportág jelenlegi helyzetében nincs helye a sárdobálásnak, az egymásra mutogatásnak" - jelentette ki az MSSZ elnöke.