Vágólapra másolva!
Szombaton a Roland Garros vörös salakkal borított centerpályáján, a legendás Philippe Chatrier-n kezdődik meg a nőitenisz-válogatottak Fed-kupájának fináléja, amelyen a tavaly döntős franciák a címvédő orosz együttest fogadják.

Már a 14 órakor kezdődő viadal - amelyre mind a 15 ezer jegy elkelt - első mérkőzése igazi csemegét ígér: Mary Pierce azzal a Jelena Gyementyijevával mérkőzik, akit a múlt héten, a US Open elődöntőjében látványos meccsen, két szett hátrányból fordítva vert meg.

Ezt követően Amélie Mauresmo Anasztaszja Miszkinával találkozik. A vasárnapi folytatásban ellenfelet cserélnek a játékosok, majd a párosban Nathalie Dechy, Mauresmo-Dinara Szafina, Vera Ducsevina összecsapás lesz.

A végeredményt megjósolni szinte lehetetlen: a két együttes pokoli erős, így a napi forma, a hölgyek hangulata - ne adj' isten egy sérülés - döntheti el a meccsek sorsát. Mindenesetre a hazai pálya, a közönség frenetikus biztatása a hazaiaknak kedvezhet.

"Imádom ezt a pályát. Csodálatos emlékek fűznek hozzá, fantasztikus mérkőzéseket játszottam, és itt nyertem meg azt a felejthetetlen GS-döntőt 2000-ben. Remélem, most is sikeres leszek" - fogalmazott Pierce, aki kisebb combsérüléssel bajlódik.

"Már hozzászoktunk ahhoz, hogy ilyen sok néző előtt teniszezünk, a pályát pedig jól ismerjük, hiszen játszottunk itt néhányszor" - mondta Gyementyijeva, aki nagyon készül arra, hogy visszavágjon Pierce-nek a tengerentúlon elszenvedett vereségért.

A két együttes nyolcadszor találkozik egymással, mostanáig az oroszok vezetnek 4-3-ra. A tavalyi moszkvai döntőben 3-2-re győztek a vendéglátók, egy esztendővel korábban az elődöntőben mérkőzött a két alakulat, és akkor a franciák diadalmaskodtak szintén 3-2-re.