Vágólapra másolva!
Komáromi Lajos, a Magyar Súlyemelő Szövetség (MSSZ) július óta hivatalban volt elnöke szombaton lemondott posztjáról, miután megfenyegették. A sportvezető döntése bejelentése előtt két telefonhívást is kapott, amelyek hatására határozott úgy, hogy a továbbiakban nem kíván az MSSZ élén maradni.

Komáromi, akit július 9-én választott a közgyűlés elnökké, névvel nem szolgált a telefonáló kilétét illetően, azt azonban elmondta, hogy a hívás összefügg a hétfőre tervezett, ám most már elmaradó sajtótájékoztatóval, amelyen ő és Gyurkovics Ferenc, az athéni olimpiai ezüstérmétől doppingvétség miatt megfosztott emelő állt volna a nyilvánosság elé.

"Értésemre adta a telefonáló, hogy ha leleplező bejelentések hangzanak el az athéni manipulációkról, megnézhetem magam, márpedig engem senki ne fenyegessen, nekem fontosabb a családom, az egészségem, úgyhogy inkább lemondok. És persze a hétfői sajtótájékoztatóból sem lesz semmi... Pedig azt gondoltam, Gyurkoviccsal kiállva a nyilvánosság elé végre tiszta helyzet teremthető a magyar súlyemelésben. De úgy látszik, erős érdekek szólnak amellett, hogy maradjon minden homályban, titokban, miközben sportágunk idehaza a szakadék szélén áll, ha ugyan már bele nem pottyant. Én mindenesetre befejeztem, s úgy látom, vége a magyar súlyemelésnek is, beláthatatlanok a következmények" - mondta a távirati irodának Komáromi Lajos, az MSSZ immár csak volt elnöke.