Vágólapra másolva!
Újdonsült világbajnoki bronzérmesünk, Majoros István viszonylag frissen és üdén sétálgatott a nézőtéren a birkózó-világbajnokság szombati csatározásai során.

- Meglep a frissesége?
- Miért, fáradtnak kellene lennem?

- Hát, egy átünnepelt éjszaka után...
- Óh, az most elmaradt, tegnap este kocsiba pattantam az eredményhirdetés után és hazamentem, hogy kialudjam magam. Nagyon elfáradtam. Az ünneplés majd marad későbbre.

- Tegnap a dobogón állva látszott, hogy tiszta szívből tud örülni ennek az éremnek.
- Ez csak természetes. Egy világversenyen mindig fantasztikus dolog érmet nyerni, és nekem ez sikerült. A saját elvárásaimnak tökéletesen megfeleltem, és nem maradt bennem hiányérzet. Persze elgondolkodtam este a meccseimen, de nem rágom magam a történtek miatt.

- És lesz folytatás?
- Tudom, annak idején nyilatkoztam egyszer, hogy a budapesti vb után abbahagyom a birkózást, de meggondoltam magam. A jövő évi világbajnokságot is mecélzom.

- Újra lefogyaszt majd 12-13 kilogrammot?
- Vállalom a fogyást, bár nem leányálom, de úgy néz ki 2006-ban ismét váltják a súlycsoportokat, és ha az információim jók, akkor 57 kilogramm lesz a legalsó súlycsoport. Azért az már kedvezőbb lesz a számomra.

- És most következik a jól megérdemelt pihenő?
- Szó sincs róla. Megyek Ausztriába a jövő héten, mert odaigazoltam az egyik egyesülethez a csapatbajnokság idejére. Szóval a birkózás nem áll meg, és szeretnék jól teljesíteni.

- Mikor megy orvoshoz?
- Sajnos, nincs időm rá. Majd ha befejeztem az élsportot kivizsgáltatom magam.

Tomka Tivadar