Vágólapra másolva!
A papírformát igazolva az első helyen kiemelt, címvédő Roger Federer nyerte az 550 ezer dollár összdíjazású bangkoki férfitenisz-tornát.

A 24 éves svájci világelső a döntőben két sima játszmában győzte le a pályafutása során először finalista, mindössze 18 esztendős skót Andrew Murrayt, akit azonban vigasztalhat az a tény, hogy thaiföldi szereplésének köszönhetően várhatóan jelentősen előrelép majd a hagyományos világranglistán, ahol hétfőn még a 109. volt. Az idén Wimbledonban és a US Openen is diadalmaskodó Federer idei 11. végső sikerét ünnepelhette, sorozatban 24. ATP-döntőjében nem talált legyőzőre.

A döntőben:
Federer (svájci, 1.) - Murray (skót) 6:3, 7:5

A veterán svéd Jonas Björkman nyerte a Ho Si Minh-városban rendezett, 380 ezer dollár összdíjazású férfitenisz-tornát, miután a döntőben némi meglepetésre két játszmában legyőzte a harmadik helyen kiemelt cseh Radek Stepaneket. Az utóbbi időben csak párosban eredményes, 33 éves skandináv játékos egyesben idei első, pályafutása hatodik tornagyőzelmét aratta.

A döntőben:
Björkman (svéd) - Stepanek (cseh, 3.) 6:3, 7:6 (7-4)

Az orosz Igor Andrejev nyerte a 323 250 euró összdíjazású szicíliai férfi tenisztornát.

A döntőben:
Andrejev (orosz) - Volandri (olasz, 6.) 0:6, 6:1, 6:3

A második helyen kiemelt cseh Nicole Vaidisova a döntőben két játszmában legyőzte az elsőként rangsorolt szerb-montenegrói Jelena Jankovicot, s ezzel megnyerte a 140 ezer dollár összdíjazású szöuli nőitenisz-tornát. Bár Vaidisova mindössze 16 éves, ezúttal már pályafutása harmadik WTA-sikerét könyvelhette el.

A döntőben:
Vaidisova (cseh, 2.) - Jankovic (szerb-montenegrói, 1.) 7:5, 6:3

A hazai közönség előtt szereplő Jen Ce nyerte a kínai Kuangcsuban rendezett, 170 ezer dollár összdíjazású nőitenisz-tornát. A világranglistán 163., 20 éves ázsiai játékos pályafutása első diadalát aratta WTA-viadalon.

A döntőben:
Jen Ce (kínai) - Llagostera Vives (spanyol, 6.) 6:4, 4:0-nál Llagostera Vives lábsérülés miatt feladta

Idei nyolcadik tornagyőzelmét aratta Kim Clijsters, aki az 585 ezer dollár összdíjazású luxembourgi teniszviadal döntőjében a német Anna-Lena Grönefeldet verte két sima játszmában. A belga klasszis, a US Open idei bajnoka a nyolc diadallal beállította 2003-as rekordját.

A döntőben:
Clijsters (belga, 1.) - Grönefeld (német) 6:2, 6:4