Vágólapra másolva!
Az amerikai Lindsay Davenport profi pályafutásának 50. tornagyőzelmét a verseny szponzora jóvoltából ajándékautóval is ünnepelhette vasárnap, miután a németországi Porsche Grand Prix döntőjében két játszmában diadalmaskodott a francia Amelie Mauresmo fölött.

A filderstadti torna első kiemeltjeként nagyszerűen játszott Davenport, aki a sportágban tizedikként érte el a tornagyőzelmeket illetően álomhatárnak számító ötvenes "plafont".

Az első játszma gyors besöprése után a másodikban a világranglistán negyedik Mauresmo 4:2-re elhúzott, ám a nemzetközi lajstromban második amerikai innen is fordítani tudott. Davenport az 540 ezer euró összdíjazású viadalon - 2001 és 2004 után - ezúttal harmadik alkalommal végzett az élen.

A tengerentúli versenyzőnek ez volt az idei ötödik sikere, amellyel még inkább nyílttá tette azt a különvetélkedőt, amely közte, továbbá a pillanatnyi világrangsorban vezető orosz Marija Sarapova és a harmadik helyen álló belga Kim Clijsters között zajlik az év végi elsőségért.

Az amerikai az egyesben aratott - karrierjében éppen az ötvenedik - tornagyőzelméért őt megillető 80 ezer euró helyett a Porsche GP névadó főszponzora által felajánlott sportkocsit választotta. Ezúttal fehéret, mert feketére festettből már kettőt begyűjtött. Valószínűleg itt sem döntött rosszul...

Czink Melinda győzött a 200 ezer dollár összdíjazású thaiföldi torna selejtezőjének második fordulójában: a magyar játékos a japán Dzsunri Namigatát verte három játszmában. Czink a 32-es főtáblára kerülésért az izraeli Tzipora Obzilerrel mérkőzik.

WTA-torna, Filderstadt (650 ezer dollár), döntő:
Davenport (amerikai, 1.) - Mauresmo (francia, 3.) 6:2, 6:4

WTA-torna, Taskent (140 ezer dollár), döntő:
Krajicek (holland, 5.) - Amanmuradova (üzbég) 6:0, 4:6, 6:3

WTA-torna, Tokió (170 ezer dollár), döntő:
Vaidisova (cseh, 2.) - Golovin (francia, 3.) 7:6 (7-4), 3:2-nél Golovin feladta

ATP-torna, Tokió (765 ezer dollár), döntő:
Moodie (dél-afrikai) - Ancic (horvát, 5.) 1:6, 7:6 (9-7), 6:4

ATP-torna, Metz (323 ezer euró), döntő:
Ljubicic (horvát, 3.) - Monfils (francia, 6.) 7:6 (9-7), 6:0

WTA-torna, Bangkok (200 ezer dollár), selejtező, 2. forduló:
Czink - Namigata (japán) 4:6, 6:3, 6:2