Vágólapra másolva!
A férfiaknál az orosz, a francia, az izraeli és a magyar, míg a hölgyeknél az orosz, a francia, a brit és a hazai válogatott lép tatamira Debrecenben a jövő szombaton 15 órától sorra kerülő cselgáncs csapat Európa-bajnokságon.

Az idén immár az ötödik világversenynek otthont adó megyeszékhelyen legutóbb 1981-ben rendeztek hasonlóan rangos nemzetközi cselgáncsviadalt, és a város nem sajnálta a szükséges támogatást megadni a szervezőknek. Az összköltségek mintegy 22 millió forintra rúgnak, ebben már benne van az a két vadonatúj tatami, amelyet a verseny után a helybéli dzsúdósok vehetnek birtokukba - hangzott el a sajtótájékoztatón.

A Magyar Judo Szövetség (MJSZ) illetékesei hangsúlyozták, hogy az idén az Európa- és világbajnokságon is jól teljesítő versenyzők a debreceni erőpróbára is igyekeztek maximálisan felkészülni.

Az Eb-n a májusi egyéni kontinensviadal eredményei alapján nemenként a legjobb három csapat, valamint a házigazda vehet részt, ám a férfiaknál a hollandok nem éltek az indulási lehetőséggel.

Nagysolymosi Sándor, a férfi szakág vezetője szerint a férfi gárda - amely alanyi jogon vehet részt az eseményen - akár a végső győzelmet is megszerezheti, hiszen soraiban olyan kiválóságok szerepelnek, mint az újdonsült világbajnok Braun Ákos, az Európa-bajnok Ungvári Miklós, valamint az olimpiai és világbajnok Kovács Antal.