Vágólapra másolva!
A Német Atlétikai Szövetség (DLV) úgy döntött, felülvizsgálja a jelenleg érvényben lévő országos csúcsokat, különösen azt a 22-t, amely még 1990 előtt, keletnémet versenyzők révén született.

Kelet- (NDK) és Nyugat-Németország (NSZK) 15 éve történt újraegyesítése óta többször voltak olyan hangok, hogy az NDK-ból származó csúcsokat törölni kell, hiszen köztudott, hogy a volt kommunista országban központilag doppingolták a sportolókat.

A szövetség mostani lépését közvetlenül az egykori keletnémet atléta, Ines Geipel váltotta ki. A ma már író és professzor korábbi sprinter - aki 1989-ben elhagyta hazáját - július végén kérte, hogy az ő nevét vegyék le a csúcslistáról, amelyen az 1984-ben országos klubrekordot felállított jénai 4x100 m-es (42.20 mp) csapat tagjaként szerepel.

A DLV az események hatására egy bizottságot állított fel, amely a régi időkből származó valamennyi - mind kelet-, mind nyugatnémet - csúcs keletkezési körülményeit áttanulmányozza a rendelkezésére álló dokumentumok alapján. Jelenleg 13 női és 9 férfi számban él keletnémet versenyző által felállított rekord.