Vágólapra másolva!
A Csabai Edvin, Györe Attila páros aranyérmet szerzett a kenu kettesek versenyében az ausztráliai Perthben rendezett maratoni kajak-kenu világbajnokságon. A klasszis duó sorozatban hetedik alkalommal nem talált legyőzőre a vb-n. Női k-2-ben a felnőtteknél és az ifjúságiaknál is magyar siker született.

A női kajakosoknál a felnőttek mezőnyében az egy év kihagyás után visszatérő Csay Renáta és partnere, Szonda Kornélia szerezte meg az aranyérmet, míg az ifjúságiaknál a Hegyi Réka, Hegyi Zomilla páros győzött a honfitárs duó, Buchmüller Judit és Nagy Anikó előtt.

A férfi kajakosoknál sem maradtak érem nélkül a magyarok: ugyan a két éve bajnok, tavaly második Salga István, Jámbor Attila kettős nem ért célba, de a Szakály Viktor, Szigeti Krisztián egység remekül versenyezve - mindössze egy mp-cel elmaradva a győztes spanyoloktól - másodikként zárt.

Az ifiknél - a Kemencei Viktor, Kulifai Tamás, illetve a Both Ádám, Pongrácz Balázs páros révén - egy-egy hatodik és tizedik hely jutott a küldöttségnek.

eredmények, felnőttek
férfi kajak kettes (36 km), világbajnok: Oier Aizpurua Aranzadi, Manuel Busto Fernandez (spanyol) 2:24:43 ó, 2. Szakály Viktor, Szigeti Krisztian 2:24:44, 3. Jorge Alonso Gonzalez, Santiago Guerrero Arroyo (spanyol) 2:28:08

kenu kettes (28 km), világbajnok: Csabai Edvin, Györe Attila 2:12:10, 2. Fürdök Gábor, Hüttner Csaba 2:14:17, 3. Ramon Ferro De Dios, Oscar Grana Blanco (spanyol) 2:14:35

női kajak kettes (28 km), világbajnok: Csay Renáta, Szonda Kornélia 2:09:38, 2. Donia Kamstra, Alexa Lombard (dél-afrikai) 2:09:39, 3. Mette Barfod, Anne Lolk (dán) 2:09:43 ...5. Kollár Judit, Kollár Zsófia 2:13:06

A magyar felnőtt küldöttség három-három arany- és ezüst-, valamint egy bronzéremmel zárta a vb-t, s ezzel a nemzetek közötti versenyben az élen végzett.