Vágólapra másolva!

Visszavonult és szóvivő lett Pásztory Dóra

Bejelentette visszavonulását Pásztory Dóra, a sydneyi és az athéni paralimpián is aranyérmet nyert világ- és Európa-bajnok úszó.

"Amikor élsportoló lettem, két cél lebegett a szemem előtt: minden világversenyt meg akartam nyerni és paralimpiai világcsúcsot szerettem volna felállítani. Most, hogy mindkettőt elértem, úgy döntöttem, a csúcson hagyom abba. Az athéni játékok óta letisztultak az érzéseim, fél évet Bécsben töltöttem, majd felvettek az ELTE kommunikáció-német szakára, és mivel azt az elvet vallom, hogy százszázalékosan nem lehet két dolgot csinálni, 50 százalékosan pedig nem érdemes, inkább befejezem" - mondta a 21 éves klasszis a fővárosi sajtótájékoztatón, hozzátéve: nem szakad el a hazai mozgalomtól, és hamarosan megpályázza a Magyar Mozgáskorlátozottak Sportszövetségének úszó szakágvezetői posztját.

Nádas Pál, a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke ugyancsak fontos közlendővel állt elő: az MPB vezetősége nevében felkérte a nagyatádi születésű sportolót a szóvivői feladatok ellátására. Az aktív sporttól való búcsú jeléül pedig egy "Pásztory Dóra 1" mezbe öltözött lila plüsselefántot és egy csiszolt üvegből készült emléktárgyat adott át neki.

Az MPB újdonsült médiaarca "kinevezése" után máris két bejelentést tett. Jövő március 30. és április 1. között kerül sor az első Nemzetközi Paralimpiai Filmfesztiválra Budapesten, melyre az első nevezést a közelmúltban a BBC stábja adta le. Másfelől novemberben megalakul a Média a Magyar Paralimpiai Mozgalomért elnevezésű civil szervezet, amely nemcsak a fogyatékosok sportját támogató újságírókat tömöríti, hanem arra is hivatott lesz, hogy a külföldi versenyekre való kijutásukat elősegítse.