Vágólapra másolva!
Erdei Zsolt a 12. menetben technikai KO-val nyert a francia Mehdi Sahnoune ellen a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú világbajnoki övéért rendezett profi ökölvívó-mérkőzésen és negyedszer is megvédte címét.

A mérkőzés eleje Erdeié volt, bár a francia folyamatosan jött előre. Sahnoune széles ütésekkel operált, de ritkán talált, Erdei kevesebbet ütött, de azok rendszerint a francia fején landoltak, a negyedik menetben már vérző orral harcolt a gall.

Az ötödik menetben Madár feladta addigi taktikus bunyóját, és átvette Sahnoune vehemens stílusát, rengeteg ütést indítottak mindketten, és úgy tűnt erőnlétileg ismét bajban lehet Erdei. A 6. menetben is hasonló forgatókönyv szerint zajlottak az események, de az utolsó fél percben a sarokba szorította és alaposan megsorozta Erdei a franciát, a gong után Sahnoune mosolyogva, a magyar bunyós vánszorogva indult a pihenőre.

A folytatás nyugodtabban indult, de a 7. felvonás végén ismét felpörgött Madár, és a nyolcadikban is úgy tűnt, hogy túl van a holtponton, sokat mozgott, és ballal rendszerint talált. A kilencedik három percben érezhető volt, hogy Sahnoune is elfáradt, nem jött annyit előre, és rengeteg ütést benyelt, Madár pedig magabiztosnak tűnt.

A francia érezte, hogy meg kell hajtania a végét, és újra támadásba lendült, de Erdei ha kellett elhajolt, ha kellett fogott, de közben tett azért, hogy nem érezze túl jól magát Sahnoune. Az utolsó előtti menet eleje Sahnoune-é volt, a vége inkább a magyaré, de a pontozás alapján jobban állt Madár a végső három perc előtt.

A finisben aztán jött a csattanó, egy bal-jobb kombinációval Erdei megfogta ellenfelét, aki ezután sorra kapta a pofonokat, képtelen volt védekezni, így a mérkőzésvezető 45 másodperccel a vége előtt beszüntette a találkozót. Erdei Zsolt negyedszer védte meg a címét, és a 23. profi mérkőzésén is veretlen maradt.

Fritz Sdunek, Erdei Zsolt edzője a távirati irodának nyilatkozott a meccs után: "Most már elárulhatjuk, hogy Zsolt edzésen egy ütést kapott a bordájára, ami komoly fájdalmakat okozott neki. Mindenképpen bokszolni akart, nem szerette volna újra lemondani a meccset. Az ötödik menet után nagyon fájt a bordája, mi folyamatosan biztattuk, hogy ne adja fel, meg tudja csinálni. Nagyon büszke vagyok rá, hogy felülemelkedett a fájdalmain és ilyen fantasztikus győzelmet aratott."

Erdei Zsolt: "Ezen a mérkőzésen mindent beleadtam, a szívem vitt előre. A felkészülésem nem volt ideális, mert volt egy bordasérülésem, de nem ez a lényeg. Harcoltam, győztem, sajnos a technikámat ma nem tudtam bemutatni. A győzelmemet ezúttal az elszántságomnak köszönhetem. Másfél héttel a mérkőzés előtt még bizonytalan volt, hogy ki tudok-e állni, mert az egyik edzésen vérömleny keletkezett a bordámon, amit folyamatosan injekcióztak az elmúlt időszakban."

A felvezető programban Balzsay Károly is győzött, tizedik profi meccsén az orosz Szergej Karcsenkót verte egyhangú pontozással.